USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«Я прокидався з однією думкою: де випити?» Як волиняни позбуваються залежностей

1 Вересня 2022 06:00
Волиняни, які зуміли врятуватися від залежності, завітали до наркодиспансеру, аби поспілкуватися з пацієнтами та своїми прикладами надихнути їх на позитивні зміни.

Ще деякий час тому вони також були залежними від алкоголю, наркотиків чи ігроманії, а нині приїхали до медичного центру терапії залежностей на велосипедах, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Є життя зі спортом. Можна гарно проводити дозвілля, їздити на велосипеді, відвідувати ліс, ходити на пікнік, – говорить 32-річний Максим, колишній алкоголік. – У мене повністю відновилося здоров’я. Зараз у мене є сили. Я бігаю. Я насолоджуюся спортом. Я згадав, що дуже сильно люблю футбол».

Спікери діляться своїми історіями лікування в реабілітаційному центрі, що в селі Підгородне на Ковельщині. Він діє вже 20 років. Саме там чоловіки позбулися своїх поганих звичок, які роками травили їхні організми та душі.

Читати ще: 24 рази лікувався в наркодиспансері: у реабілітаційному центрі на Волині сотні людей позбавили від алкоголізму та наркозалежності

«У моєму житті були і наркотики, і алкоголь. Я все кинув. Я вільний уже два роки, – розповідає Ігор. – Коли я вживав алкоголь, то прокидався тільки з однією думкою: де випити? Мені було так погано, що я не міг навіть поснідати, поки не вип’ю 100 грам. Це життя алкоголіка. Засинаєш теж лише з однієї думкою: де завтра випити?»

Психологиня та арттерапевтка Валентина Бежан працює в наркодиспансері з залежними. Нині кількість таких збільшилася й через війну. На жаль, багато хто думає, що знайде у спиртному порятунок і заспокоєння, натомість починає ще більше стресувати і тривожитися.

«Також під час війни спостерігаються панічні атаки. Люди хочуть зняти цей стрес. Алкоголь – своєрідні транквілізатори. Він починає діяти досить швидко», – зазначає вона.

Набагато легше працювати з тими, хто визнає свою залежність. Ще краще – якщо в цих людей є бажання її позбутися.

«Коли людина говорить, що вона не алкоголік, – це означає протилежне», – наголошує психологиня.

Паралельно доцільно проводити роботу з рідними залежних людей, адже якщо в сім’ї є алкоголік чи наркоман, то «хвора» вся родина.
У медичному центрі терапії залежностей можна пройти детокс, потім психологічну реабілітацію.

Читати ще: «Не хотів, щоб донька бачила мене таким». Історія колишнього наркомана з Луцька

Багато вилікуваних людей повертаються в буденне життя та знову починають вживати. Так було з Олександром. Після смерті батька, яку чоловік переживав дуже болісно, він почав вживати алкоголь. Спиртне негативно вплинуло на його родину, роботу, повноцінне життя. Вихід він знайшов у центрі реабілітації.

«Там я повністю змінив своє бачення. Дякувати Богу та спеціалістам, які там перебувають, я змінив своє життя. Я повністю позбавився залежності – і щодо цигарок, і щодо горілки, і щодо інших дурних звичок, які гублять людину», – ділиться Олександр.

До слова, він повністю перестав вживати й лайку.

У центрі реабілітації допоможуть подолати залежність усім, хто має таке бажання. Якщо ви або ваші рідні страждають від алкоголізму, наркоманії чи ігроманії, телефонуйте за номером: 050 51 38 705.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 1 Вересня 2022 07:43
Де?де?На Північному ринку.Влада просто махнула на це китицею,хоча все всі знають.Робіть вже щось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus