USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«Я росіянин... Не буду стріляти в своїх». Волинянина засудили за ухилення від мобілізації

14 Листопада 2023 14:43
Двічі отримував повістки, навіть приходив у пункт збору, але їхати на фронт відмовився. Станіслав – громадянин України, за національністю – росіянин. Майже все своє життя мешкає на Волині.

Чоловікові присудили пів року арешту. Він подав апеляцію, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я росіянин. А громадянство українське. Я родився в Новосибірську, а сюди мене привезли, коли мені було два роки. 43 роки я живу тут. У мене дві Батьківщини: Україна і так само Росія», – говорить Станіслав.

Після закінчення інституту його батька направили на роботу в Ківерці. З тих пір сім’я мешкає в Україні. Згодом Станіслав переїхав у Світязь.

Він двічі отримував повістки й навіть приходив у пункт збору, але далі їхати відмовлявся. Так вказано у вироку Шацького райсуду.

Читати ще: Відмовився від мобілізації, бо не хотів знищувати «своїх»: на Волині судили уродженця РФ

Чоловік зазначає, що служити у війську йому не дозволяє здоров’я.

«Там защімлення. Я їздив, робив МРТ, приносив у лікарню бумаги, щоб лічитися. Комісія признає всіх годних: нема різниці, який ти не був би. Спина в любий момент мене хватає і я два дні взагалі з ліжка не можу встати. То я там, чесно сказати, сам по собі не потрібен», – каже Станіслав.

У вироку суду першої інстанції вказано, що чоловік не хотів проходити військову службу у Збройних силах України, оскільки народився у РФ: «ОСОБА_4 поводив себе ввічливо, прибував у пункт збору, однак відбувати у складі команд військової частини для проходження військової служби у Збройних силах України відмовлявся. Казав, що не піде служити, не буде вбивати «своїх», оскільки за національністю він не українець».

Натомість Станіслав розповідає свою версію подій: «Ішло зовсім не так. Прийшли з воєнкомата, начали ми говорити за війну. Кажу: да, росіянин. Кажу: от єслі би ти поїхав у Польщу, получив би громадянство польське і там началась би війна з Україною, шо ти робив би? Каже: я воював би з Україною. Оце от начав так говорить. І так і було сказано, що ні в білоруса, ні в українця, ні в росіянина стріляти не буду».
Чоловікові присудили пів року арешту. Він приїхав без адвоката. Просить суддів змінити вирок на умовний термін.

«Просив би умовний, щоб остаться дома. Ну там по сімейним обставинам. Без мене там тяжко», – говорить Станіслав.

Волинський апеляційний суд вирішили вирок Шацького суду залишити в силі – шість місяців арешту за ухилення від мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Ася Показати IP 14 Листопада 2023 15:53
Вiдправте особа ( Г ) Додому хай там существует в параше.
Асі до Ася Показати IP 14 Листопада 2023 17:52
Грубо, але правильно
Янеробот до Ася Показати IP 15 Листопада 2023 04:45
І як це зробити технічно? Через який кордон його вислати? Польський? Причина виїзду? Нахіба він кому треба в Польщі, не приймуть. Та й тільки-но він попаде в росію, його загребуть воювати проти нас і судити не будуть. Воно нам треба - збільшувати кількість ворогів? Можна було більше дати...
Андерсон до Янеробот Показати IP 15 Листопада 2023 11:07
Можна до ракети прив'язати
Анонім до Андерсон Показати IP 15 Листопада 2023 17:44
Якщо до ракети, то за я**я, щоб теліпався.
Слон до Янеробот Показати IP 18 Листопада 2023 02:31
Даров. В России нигде никого насильно не гребут. Кому надо идет сам. Вам раньше сочувствовали, переживали, что везде мирные люди, родственников много, зачем воевать с украинцами, надо сесть за стол переговоров т.п.. А потом прошло время и даже те кто был против СВО, увидели и поняли кто вы и что вы. Так что, большое спасибо и низкий поклон, вашему кокаиновому лидеру и нашему плешивенькому. Вашу гнилую и продажную ветвь надо вырубать под корень... Воевать будем до последнего хохла ;). Быть добру!
анонім Показати IP 14 Листопада 2023 17:32
Відправити б особу Асю з теплого дивана в квартирі, де особа Ася спокійно спить строчить різну непотріб , сюди на Схід. А чоловік добре зробив, що не пішов.
Аноніму до анонім Показати IP 14 Листопада 2023 18:18
Так ти чому не там. Все вірно Вся написала. Грубо, але правильно.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2023 17:46
В Світязі живе, може 'своїм' дорогу показати в обхід замінування. Якщо кацапи для нього 'свої', то що він ще досі тут робить, коли йде відкрита війна і десятки тисяч вже вбито українців кацапами, в тому числі і сотні дітей.
Анонвм до Анонім Показати IP 14 Листопада 2023 23:19
А що ви пропонуєте з ним зробити. Показово посадити на палю?
Андерсон до Анонвм Показати IP 15 Листопада 2023 04:58
Ти глюпый? Тобі ясно написали - відправити до своїх!
123 до Андерсон Показати IP 15 Листопада 2023 10:51
Так вже одних пробували відправити до своїх, на сході, в 14 році. Що з того вийшло ми зараз бачим.
Андерсон до 123 Показати IP 15 Листопада 2023 11:18
Кажи чітко, хто кого відправив і що вийшло, а головне хто винен. Бо я шось чую рідке дріщення з твого боку
123 Показати IP 15 Листопада 2023 11:22
Одне радує, що Світязь маленький, а хлопці рано чи пізно прийдуть, а в цього ''свояка'' судимість буде, ще і яка. про пристойну роботу можна забутися. свої в нього там

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus