USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Я їх прошу – за малим дивіться»: волинянка чекає з війни трьох синів

29 Травня 2023 17:52
Багатодітна волинянка Тетяна Лавренчук із села Старосілля Колківської тергромади на початку повномасштабної війни відправила до війська трьох синів – 29-річного Романа, 25-річного Ігоря, в якого є дружина й дитина, та 21-річного Олександра.

Як розповіла жінка Суспільному, середній син Ігор 3,5 року був в АТО, а з початком повномасштабного вторгнення пішов воювати знову. Обидва брати пішли слідом за ним.

Спершу чоловіки стали на захист країни поблизу українсько-білоруського кордону, а згодом їх разом відправили на схід.

«Одне не те що радує, а просто... що вони разом. Я їх прошу – за малим дивіться», – сказала Тетяна Лавренчук.
На зв’язок сини, каже жінка, виходять самостійно: часом телефонують, частіше переписуються через мобільні додатки.

«Молюся, коли лягаю спати, встаю молюся, ходжу молюся, думаю буде все добре. Зранку просинаюся і дзвоню до сестри Наташі, яка за кордоном, і до невістки. Це мій обов’язок. І тоді питаю невістки чи Ігор дзвонив. Того що жінка – мусить чоловік дзвонити. І я від неї взнаю, що там хлопці», – говорить волинянка.
Сини Тетяни – повари. Зі слів волинянки, Роман та Ігор до військової служби працювали кухарями-піцейолами.

«Менший Саша – тяжкою атлетикою займався, по області займав 1-2 місця, Ігор технічним моделюванням займався, так само займав перші місця, Рома: горджуся своїми дітьми. Скоріше б війна закінчилась, додому поприходили», – каже жінка.
Зараз у хаті Тетяна Лавренчук залишилась із 14-річною донькою та домашніми тваринами. З її слів, собака Байрактар, інші собаки й коти дуже люблять її хлопців. Щодня працює, сама доглядає господарство і вирощує квіти. Як каже Тетяна, щоб було з чим зустріти синів і односельчан-військових у день перемоги.

«Хлопці кричать на мене – нащо ти мама садиш, що вам багато двом не треба, але я ж собі то думаю, що вони поприходять скоро. І мені треба буде всім дати, всім помогти. Пироги з дому вони дуже люблять, заказують, дзвоню питаю – хлопці, що ви хочете. То ковбаску, то котлету, то голубці, солодке вони в мене люблять», – зазначила волинянка.
Найбільше хвилювань, розповідає жінка, вечорами й у ті моменти, коли довго немає звістки від хлопців. Щоб відволіктися від тяжких думок – створює картини і працює з пластиліном.

«Ввечері помолилась – можна малювати, вишивати, читати, просто берегти себе, бо наші діти хочуть бачити нас здоровими. Для моїх синів дуже важливо, щоб я не хворіла, була здорова і вони дуже задоволені, що я таким займаюся», – сказала жінка.
Тетяна Лавренчук створила кілька десятків картин, дарує їх рідним і друзям, бере участь у місцевих творчих конкурсах, фотографує нові роботи і надсилає світлини своїм хлопцям. У кімнаті влаштувала невелику виставку картин, зберігає їх поруч із нагородами і дитячими знімками синів. Говорить: чекає їх з нетерпінням у рідному домі.

Усього в Старосіллі орієнтовно 450 дворів і понад півтори тисячі мешканців. Зі слів старости Віктора Регешука, більше сотні місцевих чоловіків – у війську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus