USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині розповіли про незаконне житло колишніх регіоналів

18 Грудня 2014 21:00
Зловживання у медичній, освітній, лісовій та енергетичній галузях розслідують активісти Центру протидії корупції Самооборони Волині.

Про це стало відомо під час прес-конференції Самооборони Волині 18 грудня.

Як розповів активіст Анатолій Сковера, Центр протидії корупції Самооборони Волині поділив свою роботу на напрямки – він взяв під контроль те, що відбувається у лісовій галузі, енергетичній, медичній та освітянській сферах. З його слів, сейф організації завалений заявами від волинян про випадки зловживань, тиску та ніші корупційні дії.

Так, у Волинській обласній клінічній лікарні створений фонд «Надія», кошти у який надходять від людей, які потребують уваги з боку медиків – тих, хто приходить на лікування. Зі слів активіста, тим, хто мешкає за межами Луцька, пропонують пройти через певну процедуру внесення коштів, «яка чемно виписується двома особами». Під «чемним тиском» людям пропонують сплатити певну суму у фонд «Надія», разом з тим оформивши заяву про те, що людина вносить кошти добровільно та благодійно.

Насторожує самооборонцівців те, що кошти використовуються не за призначенням, а, ймовірно, на розсуд керівника фонду. Дослідивши статут фонду, представники Центру протидії корупції виявили, що кошти перекидалися із фонду «Рідна Волинь», який створив покійний екс-губернатор Борис Клімчук.

Зі слів активіста, частина чиновників, які залишилися на своїх місцях, «кришують» різноманітні корупційні схеми. Як приклад, навели Цуманський держлісгосп.

«Є факти укладення договорів, є факти виконання роботи, але не в повному обсязі та із завищеним кошторисом», - повідомив активіст.

Також він повідомив про те, що у Горохівському районі відбуваються значні зловживання із використання бюджетних коштів. Так, йдеться про викуп квартир за державні кошти та оформлення житла на представників Партії регіонів. Оскільки розслідування справи триває, прізвищ корупціонерів активіст не назвав. Він запевнив, що документи щодо того, яким чином були приватизовані квартири, говорять самі за себе. Зібрані матеріали, яких, мовляв, достатньо для відкриття кримінальної справи, активісти обіцяють передати для подальшого розслідування в УМВС України у Волинській області.

Анатолій Сковера зауважив, що активісти стежитимуть за тим, щоб розслідування дійшло до логічного кінця і кошти, витрачені на купівлю цих квартир, були відшкодовані державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
факт Показати IP 18 Грудня 2014 21:20
"Центр протидії корупції Самооборони Волині" - це що за орган?!:) Хто створив? де ці люди взагалі працювали?:) Звідки ці самозванці взялись? Вже рік як "нова" влада, а вони все розслідують?:) Це взагалі клініка або організація, яка займається поза законом тиском і рекетом, як ПС та інші подібні формування!
віктор до факт Показати IP 19 Грудня 2014 10:25
ви незадоволені? значить ми йдемо до вас
Марія Показати IP 18 Грудня 2014 21:23
Активність подібних "активістів" вже призвела до того, що ми зараз маємо в країні!!! Йдіть економіку піднімайте, доларових бариг шугайте..., а то ця вся "діяльність" смахує на діагноз...:)))
віктор до Марія Показати IP 19 Грудня 2014 10:26
ви за режим януковича? значить ми йдемо до вас
Штефан, Луцьк Показати IP 18 Грудня 2014 21:37
Любо, хлопці. Хорошу справу задумали. Давно пора. А те, що вам закидають самодіяльність різні-всякі аноніми - не переймайтеся. Це вони за гроші. Ви громадськість. А громадськість це народ, тобто - влада згідно Конституції. Якій належить все. Професія у анонімів така, "слуги" називається. Бажаю удачі!
луцький до Штефан, Луцьк Показати IP 18 Грудня 2014 21:51
У всіх країнах у Конституціях так прописано, но НІДЕ люди такого собі не дозволяють!!! Ви вже всі межі цівілізованого світу перейшли і з кожним днем стає все гірше і гірше... А на дії подібних "активістів" можеш на цінах у магазинах, заправках, ринках, гаманцях лікарів, вчителів, пенсіонерів... спостерігати - радуйся, удачі!:)
віктор до луцький Показати IP 19 Грудня 2014 10:30
ви чудово прижились при януковичу а сьогодні паплюжите україну? значить ми йдемо до вас
Павло до Штефан, Луцьк Показати IP 18 Грудня 2014 21:54
Одне таке ім'я Штефан - нічого спільного з Україною не має!:) Засланий казачок, що штовхає українців у прірву!!!
Петро до Павло Показати IP 18 Грудня 2014 23:26
Штефан це вона. То ii псевдо.
віто до Павло Показати IP 19 Грудня 2014 10:41
А твоє ім*я що має спільного з Україною, Павлік? А прізвище, напевно, Морозов?
Богдан Показати IP 18 Грудня 2014 21:50
молодці хлопці підтримую!!!! Долайте корупцію у області. Не давайте можливість розкрадати і втікти у інші держави і кричати -ми любимо Україну!
Анонім Показати IP 18 Грудня 2014 22:31
активісти волині - це звичайни члени озброєного злочинного угрупування і слід вже все називати своїми словами. Це те саме що на сході членів озброєного злочинного угрупування називають "ополченцями"
сусід до Анонім Показати IP 18 Грудня 2014 22:32
підтримуючи, проста людина з автоматом у волині не стріляє по інших людях.
Опалченец) до Анонім Показати IP 18 Грудня 2014 23:52
Дуже багато тут ллється яду із надщерблених зубів тих, хто кусав бюджетний пиріг) щоби ви собі розуміли - на всіх є управа. то ви зараз бідаки сидите тут і "валите" в коментаріях, бо думаєте, що вас ніхто не знає) від сьогодні можете озиратися кожних пять хвилин - за кожну нечесну гривню вас здадуть "органам". Корупція задрала вже - ми її переросли, а ви?
Дончанин до Опалченец) Показати IP 19 Грудня 2014 03:45
коментар було видалено
см до Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 07:38
Ви првильно підмітили,що то-"звичайні члени"!!!!
приїхали Показати IP 18 Грудня 2014 22:34
цим клоунам шаріковим здається що вони щось розслідують, щось роблять корисне для людей ,що вони такі молодці але це їм тільки здається. Реальність зовсім в іншому напрямку. Нажаль
Знаю Показати IP 18 Грудня 2014 23:27
Сковера працює на Пустовіта
податківець до Анато Показати IP 19 Грудня 2014 00:12
Ви б ще взялися за отримання квартир податківцями-замами, а саме Степанюк І.Ф. (яка доречі ще й голова житлової комісії, яка вирішувала кому квартири дати) та Конечною М.А., знайшлися самі потребуючі житла. І чому люстрація їх до цього часу не торкнулася? А їм це на руку - зараз "рішають" як скоріше приватизувати квартирки, щоб не забрали після звільнення, якщо звільнять...
Рівненський Показати IP 19 Грудня 2014 00:14
Ці два угрупування (ПС та Самооборона) зчепилися в Маневицькому районі за шматки бурштину,тобто за доляри,а сьогодні вже помирилися офіційно (поділили територію та повноваження)! Вихід -Є! Прямо у лісі розстріляти ці два виводки.
555 Показати IP 19 Грудня 2014 07:55
Недавно лікувався в обласній, за одні аналізи заплатив "благодійних внесків" майже 1000 грн, УЗИ - 100 грн, гастроскопія - 100грн, і т.д.
луцький Показати IP 19 Грудня 2014 07:58
Щодо так званих "фондів" обласної лікарні, то Сидор має вже давно дивитися на небо через решітку. А те, що "лікарняна каса" розкрадає фонд Клімчука, то це істина. Не в ті руки потрапив фонд "Рідна Волинь". Вкраде, роздасть бл///м і коханкам.
до лучан Показати IP 19 Грудня 2014 08:36
Чи це бува не той Сковера, що з тріском буз вигнаний з відділу комунального майна Луцької міськради за корупційні дії ...
111 Показати IP 19 Грудня 2014 10:14
цікаво, хто їм гроші платить за таку роботу - безплатно там здорові мужики сидіти не будуть! Як такі правдолюби то вперед - на Схід країну захищати, а то хлопченята по 19-20 там гинуть, а воно тут бореться з кимось віртуальним, бо ще жодного прізвища високопосадовця не зачепили...Руки короткі до декого...
віктор Показати IP 19 Грудня 2014 10:34
у вас багато яду? то ми йдемо до вас
Адвокат Показати IP 19 Грудня 2014 15:30
Подивись на PZFORUM. ukoz. ua і яд в тебе також появиться.
точка Показати IP 19 Грудня 2014 22:24
где живет хулиган паша данильчук и перекормленый самооборонист хведчак и как они бабло произвели нигде ни дня не работавшие. и кто заплатил за ремонт мусарни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus