USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як біженці з України можуть вакцинуватися проти COVID-19 за кордоном

16 Березня 2022 00:43
Пандемія COVID-19 усе ще триває. Вакцинація – це єдиний спосіб захистити себе від тяжких наслідків хвороби і смерті. У багатьох країнах досі діють певні обмеження. Якщо ви ще не вакциновані проти коронавірусу, то можете зробити щеплення в тій країні, де плануєте перебувати.

Міністерство охорони здоров’я інформує про вакцинацію проти COVID-19 українців, які вимушено покидають територію України.

Польща

Доступні вакцини: Johnson&Johnson (однодозна); Moderna (дві дози з інтервалом у 28 днів); Oxford/AstraZeneca (дві дози з інтервалом у 28 днів); Pfizer/BioNTech (дві дози з інтервалом у 21 день).

Повний курс щеплення в Польщі вважається дійсним через 14 днів після введення останньої дози вакцини.

Необхідні документи: документ, що посвідчує особу, наприклад, паспорт, тимчасове посвідчення особи іноземця (TZTC).

Зверніться до найближчої поліклініки, напишіть заяву та станьте на облік. У реєстратурі вам нададуть контактні дані терапевта, інформацію про медичні послуги.

Лікар видає направлення на вакцинацію через додаток. У полі «Дані пацієнта» (Dane pacjenta) треба вибрати «Інший ідентифікатор» (Inny identyfikator) (замість «Номер PESEL») і ввести номер документа, яким користується іноземець.

Маючи електронне направлення, ви можете зареєструватися на вакцинацію одним із двох способів: за телефоном довіри 989; безпосередньо у зручному для вас пункті вакцинації.

Під час реєстрації не забудьте зазначити номер документа, вказаний на електронному направленні.

Румунія

Доступні вакцини: Johnson&Johnson (однодозна); Moderna (дві дози з інтервалом у 28 днів); Oxford/AstraZeneca (дві дози з інтервалом у 28 днів); Pfizer/BioNTech (дві дози з інтервалом у 21 день).

Повний курс щеплення в Румунії вважається дійсним через 14 днів після введення останньої дози вакцини.

Необхідні документи: закордонний паспорт; на місці вакцинації слід заповнити анкету з особистими даними (прізвище та ім'я, номер паспорта, країна).

На офіційному сайті уряду Румунії ви знайдете карту всіх пунктів вакцинації – з точною адресою та інформацією про наявні вакцини.

Словаччина

Доступні вакцини: Johnson&Johnson (однодозна); Moderna (дві дози з інтервалом у 28 днів); Oxford/AstraZeneca (дві дози з інтервалом у 28 днів); Pfizer/BioNTech (дві дози з інтервалом у 21 день); Sputnik V (дві дози з інтервалом у 21 день – три місяці).

Повний курс щеплення в Словаччині вважається дійсним через 14 днів після введення останньої дози вакцини.

Необхідні документи: документ, що посвідчує особу.

Деталі реєстрації доступні на сайті. Портал доступний лише на території Словаччини, тобто в Україні він не відкривається.

Також деталі щодо вакцинації доступні за номером +421 2 32 353 030.

Молдова

Доступні вакцини: Johnson&Johnson (однодозна); Oxford/AstraZeneca (дві дози з інтервалом у 28 днів); Pfizer/BioNTech (дві дози з інтервалом у 21 день); Sinopharm/Beijing (дві дози з інтервалом у 3-4 тижні); Sputnik V (дві дози з інтервалом у 21 день – три місяці).

Повний курс щеплення в Молдові вважається дійсним через 14 днів після введення останньої дози вакцини.

Деталі вакцинації іноземців наразі невідомі. Дізнатися більше можна за номером гарячої лінії Міністерства охорони здоров’я Молдови 0 800 12300.

Угорщина

Доступні вакцини: Johnson&Johnson (однодозна); Moderna (дві дози з інтервалом у 28 днів); Oxford/AstraZeneca (дві дози з інтервалом у 28 днів); Pfizer/BioNTech (дві дози з інтервалом у 21 день); Sinopharm/Beijing (дві дози з інтервалом у 3-4 тижні); Sputnik V (дві дози з інтервалом у 21 день – три місяці).

Повний курс щеплення в Угорщині вважається дійсним через 14 днів після введення останньої дози вакцини.

Необхідні документи: документ, що посвідчує особу.

Іноземці можуть зареєструватися на урядовому сайті про щеплення.

Чехія

Доступні вакцини: Johnson&Johnson (однодозна); Pfizer/BioNTech (дві дози з інтервалом у 21 день); Moderna (дві дози з інтервалом у 28 днів); Oxford/AstraZeneca (дві дози з інтервалом у 28 днів); вакцина від Novavax (дві дози з інтервалом у 3-4 тижні).

Повний курс щеплення в Чехії вважається дійсним через 14 днів після введення останньої дози вакцини.

Необхідні документи: документ, що посвідчує особу.

Вакцинація в Чехії для іноземців платна і коштує орієнтовно 400 крон/15 євро (ціна залежить від пункту вакцинації).

Дізнатися про розташування пунктів щеплень можна тут. А записатися на вакцинацію тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ніка Показати IP 26 Березня 2022 19:52
Для перетину біженцями Італії-вакцинацвя обов'язкова!Доповніть,будь-ласка,перелік країн ,для більш повної інформації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus