USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Як до Луцька переїжджають підприємства із зони бойових дій

11 Червня 2022 16:28
Внаслідок російської агресії на Волинь почали переїжджати не лише мешканці регіонів, де тривають бойові дії, а й підприємства. Щоправда це непростий процес і не завжди це вдається зробити.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль, є декілька підприємств, які консультувалися з представниками Луцької міськради щодо того, як перевезти своє обладнання сюди.

«Переїхали двоє підприємців, які займаються атракціонами. Тут вже працює складське підприємство, яке постачає продукти у кафе та ресторани. Є підприємство з переробки пластику. Також мені відомо, що в Луцьку запрацювала медична клініка, яка переїхала, але до нас вони не зверталися. Багато переїжджає тих, хто не йде в міськраду. Вони, наприклад, мали якісь зв’язки на рівні клієнтської бази, мали знайомства в Луцьку. І якщо не треба дозволів, то вони й не приходять. Але в Луцьку вони вже реєструються та платять податки», – пояснює він.

З його слів, також до Луцька переїхало чимало ФОПів. Серед тих, хто звертався за допомогою, були художниця, музикант, фахівець з ремонту автомобілів.

«Дзвонили, питали, де б їм прилаштуватися. Ми телефонуємо до наших підприємців, намагаємось познайомити їх з кимось», – зазначає він.

Наважитися переїхати в інше місто бізнесу непросто, наголошує Борис Смаль. Особливо, коли це стосується підприємств, які мають власне виробництво, обладнання.

«Фактично з переговорів відсотків 5-8 погоджуються переїхати. Адже перевезти якесь підприємство, виробничі потужності – це непросто. Є такі підприємства, які до останнього ще вагаються, чекають. Є такі, які не можуть наразі евакуюватися, бо розташовані на тимчасово окупованій території і виїхати звідти нині на підконтрольну Україні територію неможливо», – пояснив посадовець.

Нагадаємо, віднедавна лучани можуть відпочити, отримавши порцію задоволення від нових атракціонів, які перевезли до обласного центру з Києва і Харкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus