USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як доглядати за фурнітурою від пластикових вікон?*

26 Вересня 2022 15:15
Металопластикові конструкції користуються особливою популярністю за рахунок своїх високих естетичних, звукоізоляційних властивостей та інших переваг. Вони встановлюються в житлових, промислових й офісних будівлях. Мало хто знає, що після установки окремого догляду потребує і фурнітура для металопластикових вікон. Тому фахівці Viknaroff підібрали кілька порад, на які варто звернути увагу.

Про що варто пам’ятати?


Перш за все необхідно забезпечити нормальне функціонування металопластикових конструкцій, тобто всіх їх рухомих конструкцій і гумових ущільнювачів.

Як мастила можуть використовуватися:

– засоби на силіконовій основі – наносяться на металеві елементи, утворюють стійке до стирання покриття;

– синтетичні або мінеральні масла – головне вибирати марки, які не роблять агресивного впливу на пластмаси і гуми.

При покупці мийних і мастильних засобів рекомендується використовувати ті, що продаються спеціально для догляду за вікнами. Необхідно уникати мастила для трансформаторів, оскільки в них є багато зайвої плинності.

Не забудьте перед нанесенням очистити поверхні від слідів пилу, бруду, вологи. Для цього рекомендується використовувати фланелеву тканину. Рекомендована періодичність проведення процедури три рази на рік. Але це потрібно робити після того як зітреться заводське мастило. Найчастіше це відбувається після чотирьох-п’яти років користування.

Що заборонено застосовувати?


Деякі власники металопластикових вікон рекомендують наносити:

– вазелін; WD-40;

– крем, зокрема взуттєвий;

– тваринні та рослинні олії;

– мастила на водній основі;

– кислота.

Не слід слідувати подібним порадам. В такому випадку можна нашкодити фурнітурі. Вона втратить свою гнучкість і почне покриватися слідами іржі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus