USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як ФОПам отримати «карантинні» 8 тисяч гривень: інструкція

11 Грудня 2020 09:59
Від понеділка, 14 грудня, для фізосіб-підприємців почне працювати сервіс у застосунку «Дія» для отримання одноразової допомоги у розмірі 8 тисяч грн. Подати заявку на отримання фіндопомоги можна буде до 21 грудня.

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка 10 грудня в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу», повідомляє ТСН.

«Зараз ці два тижні будуть максимально сконцентровані на те, щоб ці мільярди гривень роздали людям, які їх потребують. Охоплені цією програмою будуть люди які легально працювали, які платили ЄСВ. Це люди, які достатньо прозорі для держави... Реалізовувати і контролювати цю програму буде Пенсійний фонд України», – сказав Качка.

Водночас лідерка партії «Голос» Кіра Рудик побоюється, що людям не встигнуть роздати 12 мільярдів грн за шість днів.

«За шість днів потрібно буде роздати. До 21 грудня будуть збирати заявки, а потім шість днів будуть роздавати гроші», – сказала вона і додала, що сумнівається, чи встигнуть близько мільйона людей зареєструватися.

Заступник очільника Мінекономіки також додав, що держдопомога розрахована на близько 1 мільйона 700 тисяч людей. Загальна сума виділених коштів становить 12 мільярдів грн. Він також додав, що програма охоплює працівників, які працюють із зарплатою до 30 тисяч гривень.

Як отримати держдопомогу:

- мати відкритий банківський рахунок в банку за стандартом IBAN;

- підключитися до порталу «Дія»;

- подати через портал «Дія» заяву до 21 грудня 2020 року включно.

Як повідомлялося, у Верховні Раді підтримали законопроєкт, згідно з яким ФОПи зможуть отримати по 8 тисяч гривень від держави. Одноразову державну допомогу отримають ті ФОПи, які справно платили податки, ЄСВ, а основний вид діяльності (КВЕД) підпадає під список заборон і обмежень в період карантину, через що вони й втратили повністю чи частково прибуток. Також виплати передбачені найнятим працівникам, які втратили частину зарплати внаслідок запровадження карантинних обмежень.

Це передбачено законом «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» № 1071-ІХ.

ФОПи не зможуть отримати допомогу, якщо:

вони зареєстровані менше ніж за три місяці до набрання чинності цим законом;

у 2020 році сплатили ЄСВ за себе менше ніж за три місяці;

їхній вид діяльності не підпадає під карантинні обмеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
волинь чемпіон Показати IP 11 Грудня 2020 10:11
Першою у реєстраційних відомостях має бути заявлена одна з категорій КВЕД 47, 55, 56, 59.14, 90, 93. Тоді дадуть допомогу.
пенсіонерка Показати IP 11 Грудня 2020 10:51
Люди майте розум!!!! Уряд Франції з 15 грудня ухвалив запровадити на всій території країни комендантську годину а у нас гульбища наступають
Микола Показати IP 11 Грудня 2020 10:57
Це на поховання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus