USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як камери спостереження допомагають розкривати злочини у Володимирі та Нововолинську

14 Вересня 2020 07:00
У Володимирі-Волинському та Нововолинську вже тривалий час функціонують камери зовнішнього спостереження, придбані за кошти міських бюджетів. Поліцейські стверджують, що камери суттєво допомагають їм розкривати злочини по гарячих слідах, а також сприяють профілактиці їх вчинення, адже дисциплінують населення.

У Володимирі-Волинському нині функціонує 38 камер, повідомляє поліція Волині.

У майбутньому в місті планують встановити ще стільки ж. До того ж на виїзді та в центрі міста працюватимуть 4 так звані розумні камери, які розпізнаватимуть номерні знаки авто. Правоохоронці та місцева влада вже встигли оцінити перші результати роботи камер відеонагляду.

До прикладу, у новоствореному парку міста встановили відеоспостереження нещодавно. Камер декілька, тому новенькі лавочки та доріжки точно захищені від дій хуліганів. Очільник відділу поліції Василь Майданюк розповідає, що в кінці серпня завдяки цим же камерам поліцейські розкрили крадіжку в одному з сусідніх будинків: «Злочинець проник в будівлю і виніс звідти телевізор. Це було у вечірній час, тому на відео ми побачили лише постать чоловіка і телевізор в руках, проте ми визначили напрямок руху злочинця, переглянули всі сусідні камери й виявили, що чоловік збув крадене в ломбарді. Так і встановили особу крадія».
Він розповідає, що завдяки відеонагляду можна оперативніше розкривати тяжкі та особливо тяжкі злочини по гарячих слідах: «Раніше доводилося їздити до підприємців, які самі встановлювали камери, писати запити. На це витрачали дуже багато часу, а злочинець міг втекти. Зараз ми маємо вільний доступ до камер та можемо по гарячих слідах розкривати злочини, адже черговий спостерігає за обстановкою, дивиться, куди поїхав той чи інший автомобіль, або куди побіг злочинець, по прикметах зорієнтовує наряд. Також камери сприяють й профілактиці вчинення злочинів, адже особи бачать їх і розуміють, що все, що вони зроблять, буде знято».
Тим часом, у сусідньому Нововолинську функціонує вже 81 камера відеоспостереження, з них 4 камери розумні, які розпізнають і номерні знаки автомобілів, і обличчя водіїв та пасажирів.

Начальник Нововолинського відділення поліції Василь Бучинський розповідає, що одне з наймасштабніших пограбувань у місті було максимально оперативно розкрите саме завдяки камерам: «Зловмисники тоді викрали майже мільйон гривень у місцевого жителя. Під час пограбування нанесли потерпілому тілесні ушкодження і використали газовий балончик. Коли на місце події приїхали працівники карного розшуку і слідчі, ми вже мали на руках відео з камер, де видно авто і обличчя розбійників. Приблизно через півтори години їх затримали».

Василь Бучинський також підтверджує, що практично всі правопорушення, які трапилися на територіях, покритих камерами, – розкриті.
Перший заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський каже, що місто зацікавлене у безпеці, тому влада всіляко допомагає у цьому поліцейським: «Коли ми говоримо про боротьбу зі злочинністю або профілактику злочинності, то, безумовно, необхідно створювати умови для результативної діяльності працівників поліції. Одна з таких умов – це встановлення відеокамер. Впродовж 3-4 років місцева влада постійно виділяла кошти на це, продовжуватимемо роботу в цьому напрямку».

Збільшення кількості камер у населених пунктах Волині та виведення їх на чергові частини поліції дозволяє контролювати ситуацію в області у режимі реального часу. Адже мета єдина – безпечне середовище для громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
камери і закон Показати IP 14 Вересня 2020 08:25
А ми, жителі Горохівського району, хто на ринку в м.Горохів торгує і купує, а також біля ринку живе,проїжджає і проходить запитаємо: - Чи нове будівництво законно на перехресті біля магазину "Мрія" і Горохівського виробничого управління житлово-комунального господарства (комунгоспу). Поясню чому. У вівторок, четвер і суботу - працює ринок. І в суботу на цьому перехресті автомобілі з двох сторін дороги стоять( бо поблизу в м.Горохові немає автостоянки) і створюється там аварійна ситуація. Люди, автомобілі, коні все змішується разом. Нічого особистого, одні факти покажемо і розкажемо про дане будівництво журналістам телебачення "Аверс ", журналістам місцевої газети "Горохівський вісник" і поліції м.Горохова. Запросимо на зустріч тих хто надав дозвіл на це будівництво для пояснення . 15 вересня 2020 року 0 10.00 год збираємося біля Горохівського ВУЖКГ щоб запитати хто там будується і навіщо і чи законно ведеться там будівництво. Разом подумаємо- чи будують дальше чи ні.
Людмила Зіменко Показати IP 14 Вересня 2020 16:59
Я бачу що все чудово і камери працюють, виконують свої функції. Супер! Але у селищі Благодатному встановлені камери працювати будуть коли? Тому що, як мені пояснили, крім встановлення камер справа далі не пішла і ті встановлені 22, чи, 23 камери що вони є, що їх немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus