USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як харчують дітей у луцькій школі. Фото

10 Жовтня 2017 12:04
Ознайомлювальний візит щодо якості харчування учнів Луцького навчально-реабілітаційного центру відбувся 10 жовтня.

Як розповів заступник Луцького міського голови Юрій Вербич, оцінка якості харчування учнів – це аж ніяк не перевірка, а, швидше, ознайомлення, адже керівництво міста не має відповідних повноважень для перевірки, її можуть здійснювати лише компетентні органи.

«Ми хотіли побачити технологію харчування, чи все приготовано якісно та належним чином. А розпочали саме з цієї школи, бо тут навчаються особливі дітки. Окрім того, малюків тут харчуються двічі, і все за рахунок бюджету», – сказав Юрій Вербич. Та відзначив, що невдовзі заплановано теж відвідування інших загальноосвітніх навчальних закладів для оцінки їхньої якості харчування учнів.
Крім того заступник міського голови зауважив, що, передусім, такі візити покликані враховувати побажання та зауваження батьків, самих учнів, а також, у випадку виявлення невідповідностей, швидко їх усувати.

А проведення таких незапланованих візитів до навчальних закладів, на переконання Юрія Вербича, дозволить попередити ймовірні інциденти, наприклад, щодо отруєння дітей у шкільних їдальнях.
Загалом у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі вчаться 274 дитини, із яких 47 – на індивідуальній формі навчання. Приміщення їдальні школи розраховане на 100 місць, тому діти їдять у дві зміни (старші дітки окремо від менших, на різних перервах).

Харчуються учні тричі на день: двічі за рахунок міського бюджету та полуденок – з ініціативи та за кошти батьків (5 гривень). Директорка КП «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування» Світлана Шмід повідомила, що загальна вартість сніданку та обіду становить 21 гривню.
Своєю чергою, директорка навчально-реабілітаційного центру Леся Волинець підкреслила, що їжа, яку готують у закладі для дітей, дійсно якісна та відповідає всім нормам. Вона зазначила, що персонал їдальні починає працювати з сьомої ранки і спершу приступає до замішування тіста, тож усі булочки, які отримують діти, завжди свіжі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хехе Показати IP 10 Жовтня 2017 14:11
По виразу обличчя малечі видно що вони в шоці бо такого ще не бачили. Частіше заїзжайте панове!
Лучанка Показати IP 10 Жовтня 2017 14:54
А клійонку тільки зараз розклали?
ангст Показати IP 10 Жовтня 2017 15:12
Немає чому жалітися, і так їдять на халяву, хай за це подякують. Хочуть їсти краще, хай беруть собою.
Хівря Показати IP 13 Жовтня 2017 12:57
Цирк та й годі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus