USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як художник із Горлівки створює в Луцьку найбільшу картину у світі

25 Грудня 2022 21:38
У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків триває проєкт «Космогонія». В його межах планують створити найбільшу картину світу. Площа роботи сягатиме двох тисяч метрів квадратних, що на чотириста квадратів більше за картину британського художника Саші Джафрі. Нині готова частина майбутньої картини.

Картину пише український художник Петро Антип, ідеться в сюжеті 12 каналу.

Читати ще: «Смислів не бракує. Потрібні символи»: у Луцьку художник з Горлівки створює найбільшу в світі картину

«Ми хочемо показати, що в цьому аспекті створило людство, які були в нього ідеї, а також показати власну думку про те, де ми взялися, хто ми є, для чого ми є і що з нами буде», – розповів куратор проекту, засновник музею Віктор Корсак.
Робота над картиною кипить. Частина вже готова. Як зазначив Петро Антип, він мав раніше справу з картинами п’ять метрів заввишки, але ця робота буде найбільшою. Як додав, розмір майбутньої праці його не лякає.

«Я довго ночами працюю над ескізами, уявляю, що де буде. Я ж професіонал, тому розмірковую над композицією», – сказав Петро Антип.
Поки «Космогонія» в процесі, титул найбільшої картини в світі має робота британського художника Саші Джафрі під назвою «Подорож людства» площею майже 1600 квадратних метрів. Митець створив її у 2020 році. Висота ж картини в музеї Корсаків сягне 10 метрів, а ширина – 200 метрів, тобто її площа становитиме 2000 квадратних метрів.

«Я переконаний, що тільки такі великі проєкти можуть вивести Україну в контекст сучасного світового мистецтва. І на нас звернуть увагу не тільки як на хоробрих (що дуже важливо), а й звернуть увагу на те, що в нас – фантастичні митці і фантастичне мистецтво», – зауважив Віктор Корсак.

Майбутня картина буде сформована орієнтовно із трьохсот фрагментів. Завершити роботу художник планує орієнтовно за півтора року. Нині він також працює в Німеччині, але більшість часу таки проводить у Луцьку.
Петро Антип родом із Горлівки Донецької області. Домівку був вимушений покинути через російську окупацію у 2014 році. Тоді переїхав до Києва, де розпочав нове життя. Художник має перспективні проєкти в Німеччині, але його найбільше бажання – повернутися в рідну Горлівку.

«Я не думаю покидати ні Луцьк, ні Донбас. Я хочу працювати в Україні і жити в Україні», – наголосив митець.

«Космогонія» є викликом і для художника, і для музею Корсаків, адже проєктів такого масштабу в Україні ще не реалізовували.

Віктор Корсак додав, що ця картина стане переосмисленням зображення історії від великого вибуху до сьогодення та рефлексією про розвиток людства і сучасної людини, а також виведе українське мистецтво на новий рівень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пес Патрон Показати IP 26 Грудня 2022 06:17
Це тема для психіатрів а не для мистецтвознавців
Дикий Показати IP 26 Грудня 2022 07:22
А можно саму меншу? А то все грандіозність та грандіозність.
Правда Показати IP 26 Грудня 2022 08:16
Казка "ГОЛИЙ КОРОЛЬ"!!!!! Всі дивляться з " розумним " обличчям і ніхто йому не скаже,що це - ЗВИЧАЙНА МАЗНЯ !!!!!
Ги до Правда Показати IP 26 Грудня 2022 14:22
Не можк бути, митець над тим ще думає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus