USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як кримчани живуть без світла. ВІДЕО

23 Листопада 2015 10:25
В окупованому Криму без електропостачання залишилися майже 2 мільйони чоловік, – пише ТСН.

Нагадаємо, в суботу, 22 листопада стало відомо про те, що усі населені пункти анексованого Криму залишилися без електрики, яка надходить на півострів із території України по чотирьох лініях.

Світло на півострові пропало після того, як невідомі підірвали електроопори, які постачали його електрикою. На фото, опублікованих Reuters і Крим Реалії, видно, що багато магазинів не працюють, а якщо і працюють, то при свічках.

На вулицях майже пропало вуличне освітлення, на заправках — черги за бензином. При цьому видно, що в лікарнях електрика є, як і в деяких торгових центрах.





Крим без світла показав і місцевий блогер. Мешканець Ялти, який назвався Сергієм Володимировичем, зняв і виклав в мережу відео, як його рідне місто переживає дні без електрики. Відео отримало назву «Крим - кінець світу (початок)».

Користувач показав своє житло, в якому спить його дитина і немає можливості приготувати їжу.

«Скоро тепла не буде, помити дитину, я так розумію, ми не зможемо», - резюмує він.

Оскільки в Ялті газу немає, всы готують на електричних плитах, які тепер не працюють. Обігрівачі і кондиціонери, якими також раніше можна було скористатися для обігріву житла - теж.

Сергій Володимирович проїхався по безлюдних вулицях Ялти - пересування авто в нічний час значно обмежене, перехожих і зовсім немає, адже на дорогах без вуличного освітлення зріс ризик ДТП.

Також автор відео об'їхав лікарні. Світло є тільки в готельних відділеннях. Наприклад, в травмпункті його немає, в дитячій лікарні електрика доступна тільки відділенню реанімації. Зате в місцевих військчастині, відділенні ФСБ та інших подібних «відомств» вікна світяться протягом всієї ночі.

«Світло буде у вояк, у ФСБ, у всіх, у кого потрібно, воно буде. Ви хлопці відрубали світло тільки ось таким ось людям, як я. Ми будемо страждати і сидіти без світла. А ті, від кого ви чогось домагаєтеся, у них все нормально буде. У них є гроші, продукти та електрогенератори. Вони виживуть. А ось чи виживемо ми, це питання», - підбив підсумки блогер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Анонім Показати IP 23 Листопада 2015 11:02
коментар було видалено
злий Показати IP 23 Листопада 2015 11:22
Уходя- гасите свет.
Хрєн собачий Показати IP 23 Листопада 2015 11:32
Світло треба було відрубати ще одразу після анексії Криму, але видно комусь було вигідно постачати на півострів енергію і продукти харчування. А простим кримчанам..,ну що можна сказати?..Хотіли УСРУСЬкий мир, так нямайте, не обляпайтесь. :)
Анонім до Хрєн собачий Показати IP 23 Листопада 2015 16:15
коментар було видалено
12345 Показати IP 23 Листопада 2015 11:41
Да эти неизвестные ни от кого не скрываются и выложили свои фото на фоне взорванных опор линий электропередачи. Так что эта акция не иначе как терракт! Гордиться нечем. Да и жителей Крыма только озлобили лишний раз....
Олександр Рабгун до 12345 Показати IP 23 Листопада 2015 14:53
коментар було видалено
небайдужа Показати IP 23 Листопада 2015 11:48
Путин вас спасет!!! таке треба було давно зробити!!! а ті українці (справжні), які в силу різних причин не змогли покинути Крим, але залишились українцями, я впевнена, все зрозуміють! якби могла б, то я б їм і їсти не давала, не продавала, - маєш російський паспорт з кримською пропискою - шуруй в Рашу по хліб!!! я їх всіх зневажаю - погана вам Україна, в нас все так недобре - валіть до Путіна, а з ваших вуст хай навіть слово "Україна" не звучить!!! в
Анонім до небайдужа Показати IP 23 Листопада 2015 12:51
Путая слова "украинец" и "свидомит" ты кровно оскорбляешь украинцев, ибо "свидомит" - - это диагноз.
також небайдужий до Анонім Показати IP 23 Листопада 2015 12:59
тебе гниду тролівську забули спитати
Анонім до також небайдужий Показати IP 23 Листопада 2015 14:46
коментар було видалено
Анонім до також небайдужий Показати IP 23 Листопада 2015 16:36
Своим постом ты признаешь то, что являешься свидомитом, а не свідомим, т.е. разумным
Анонім до Анонім Показати IP 23 Листопада 2015 16:03
??? на дурних не ображаються...
12345 до небайдужа Показати IP 23 Листопада 2015 16:35
Зачем куда-то шуровать, крымчане и так в России. А злоба Ваша плещет через край. Потому и готовы Вы сжигать, травить, морить голодом, холодом людей, которые с Вами не согласны. И после этого обзывать их фашистами. Так они в отличие от вас не оставляют Вас без электричества и без пенсий. А Вы все ждете помощи от Европы и Америки? Ну-ну....
олег Показати IP 23 Листопада 2015 11:51
давно так требабуло зробити!!!
гриць Показати IP 23 Листопада 2015 14:02
треба ще припинити електро та газопостачання на окуповані територіі лугандоніі та думбабве,не дати "кормільцам" продуктів,тоді все встане на своі місця,а то в донецьку живуть,а наші хлопці гинуть.
Браво! Показати IP 23 Листопада 2015 14:26
наш імпотентний уряд два роки "не мукав і не телився" замісь того щоб зробити такі радикальні кроки, то знайшлись нарешті люди які зробили те, про що всі говорили від самого початку (ще потрібно перекрити постачання води і заборонити ввіз всіх товарів) нахабного загарбання території нашої держави, яке сором"язливо називають анексією, аналогічно треба діяти і до тих територій де зараз війна, яку сором"язливо назівають АТО. А на рахунок того, як хтось тут писав що "ета азлабляєт жітєлєй крима" так після всього, що країна пережила через таких ватоголових "жітєлєй" переважній більшості українців вже паралельно, якщо ті "жітєлі" від "озлоблєнія" навіть повивертаються та й за п"яті точки самі себе покусають і від сказу самоліквідуються, "лугандонських" теж стосується.
Анонім до Браво! Показати IP 23 Листопада 2015 15:29
Тобі особисто подобається нова влада, яку добився майдан?
Анонім до Анонім Показати IP 23 Листопада 2015 16:13
Майдан і влада виявились різними речами, може навіть несумісними, але завжди так не буде!!!!!!!!!!!!!!Це ще з часів Соломона!
Анонім до Анонім Показати IP 23 Листопада 2015 16:37
А при чем здесь Соломон? Во времена Соломона майданов не было.
от так.... Показати IP 24 Листопада 2015 00:34
Звичайно шкода тих діток в лікарні і хлопчика на відео що біля мами гріється... але.....де таке бачено щоб одна країна "освітлювала" іншу країну? рано чи пізно цьому було відбутися!... запаси вугілля -мізерні скуповлюють в тридорого у інших країн) видуботок власного вугілля-неможливий через війну на сході самим українцям піднімають ціну на електроенергію покищо у три етапи на невідомо ще який тариф буде) А Крим - це вже не Україна) Як відомо це- Росія! Скільки можна!!!! Анексія Криму! Війна на сході України! і ще далі "кормити" путіна і його послідовників та однодумців? Хто проти нас- той не з нами! на сході путін і його тирори ламали підривали і електроопори і водопроводи і газопроволи і людей і дітей мяко кажучм не жаліли! Про який гуманізм можна говорити ? що хотіли тей маєте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus