USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як лучанам зробити життя в багатоквартирному будинку комфортним

16 Серпня 2016 20:00
Про переваги ОСББ вже знають мешканці будинку, що на вулиці Конякіна, 29 у Луцьку. Завдяки фінансовій допомозі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у будівлі зробили капітальний ремонт даху, який протікав. На черзі інші роботи.

Про це повідомляють у прсе-службі Фонду «Тільки разом».

Ще взимку минулого року мешканці будинку звернулися в Офіс розвитку кварталу на вулиці Соборності з проханням розповісти про ОСББ та його переваги. Після отриманої інформації громада виявила ініціативу таки об’єднатися. Роботу новостворене ОСББ розпочало з виготовлення технічного висновку про стан будівельних конструкцій та інженерних мереж житлового будинку, яке профінансував Фонд Ігоря Палиці.

Згідно з висновком технічної експертизи, будинок має чимало проблем. Та першочергово, на зборах ОСББ, громада вирішила здійснити капітальний ремонт даху, який у дощову погоду протікав.

За короткий період дах повністю відновили. Мешканці зізнаються, що відчули переваги ОСББ. Вони навели лад на прибудинковій території, частково у підвалі замінили комунікації. Та голова новоствореного ОСББ Олександр Вальчук каже, що вирішили ще далеко не всі проблеми будинку, які дісталися їм у спадок від жеків. Тому громада вже думає над тим, які роботи виконуватиме наступними.

Підтримка об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – важливий напрямок в роботі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Аби спростити процес переходу до якісного управління будинком, в Офісах розвитку кварталу Фонду передбачили пакет підтримки для новостворених ОСББ.

В цей пакет входить повна інформаційна та юридична підтримка, як на етапі створення об’єднання, так і в процесі господарювання – компенсація витрат на реєстрацію, участь в школі лідера ОСББ (тренінги, круглі столи та зустрічі з експертами в цій галузі), співфінансування питань ОСББ, які спрямовані на поліпшення стану житлових будинків та прибудинкової території, можливість організовувати засідання правління ОСББ в Офісах розвитку кварталу.

Протягом 2015-2016 років за сприянням Офісів розвитку кварталу створили уже 82 ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 16 Серпня 2016 21:51
порядок!
Микола Показати IP 17 Серпня 2016 06:39
Ремонт даху оплатив фонд. Біля 200 тисяч, то ще нам оплатіть по Соборності.
Анонім Показати IP 17 Серпня 2016 09:24
треба все називати своїми іменами - і всетаки вказати журналістам, що це стаття рекламного характеру і розмістити зірочку навпроти назви реклами - " * " !
Народна довіра Показати IP 17 Серпня 2016 10:21
Підтримка об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – важливий напрямок в роботі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Також компєтентний голова Вальчук Олександр. На черзі встановлення ІТП індивідуального теплового пункту що дасть можливість сплачувати на 50 % меньше за опалення.
Ну ну до Народна довіра Показати IP 17 Серпня 2016 14:07
З того (вже не з субсидії, а з особистих коштів) і оплатять спожиту електрику, кредит, сервісне обслуговування, балансування та налаштування цього ТП.
Влада народу Показати IP 17 Серпня 2016 10:27
Це нє реклама ---------ДІЙСНО ЗРОБЛЕНА ДОБРА СПРАВА !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus