USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як лучанка з бізнес-леді стала бізнес-господинею

4 Липня 2016 15:49
Лучанка Ольга Фарина змінила косметично-парфумерний бізнес, підбори та макіяж на вареники і пельмені. І хоч за освітою жінка далека від кулінарії, проте її вареники з капустою, картоплею, грибами, млинці з солодкими й солоними начинками прийшлися до смаку багатьом лучанам. Про це йдеться на сторінках щотижневика Волинські Новини (№ 21).

«Шість років я була в косметично-парфумерному бізнесі, мала власну дистриб’юторську мережу, багато їздила Україною і за кордон. Завжди на підборах, з макіяжем, у презентабельному вбранні. Тож коли потім казала знайомим, що ліплю вареники та пельмені, вони, м’яко кажучи, робили здивовані очі», – розповідає Ольга Фарина. На домашній кухні вона налагодила виробництво вареників, пельменів, млинців під маркою «Cook it club».

Від першого зліпленого на продаж вареника минуло близько року. Тепер, каже, без хитромудрої реклами за місяць вдається реалізувати понад 110 кг замороженої продукції.
Освіта, яку здобула Ольга, далека від кулінарії. Та її вареники з капустою, картоплею, грибами, млинці з солодкими й солоними начинками смакують багатьом лучанам. Господиня запевняє, що секрет успіху простий: вкладати у справу хороші емоції, бути корисною людям і завжди виконувати обіцяне.

«Маю спеціальність перукаря-стиліста. Перша робота була в салоні краси, там навчилася спілкуватися з людьми, розуміти, що їм треба, – пригадує дівчина. – Після заочного навчання отримала дипломи з менеджменту й маркетингу. У продажу косметики досягла помітного результату. Але в такому бізнесі треба бути агресивним, завойовувати територію. Крім того, продукція подорожчала, люди стали відмовлятися від того, що не є першою необхідністю. Покинувши це заняття, одного дня виявила: у мене банально закінчилися гроші. Треба було придумати, як їх заробити, не маючи великого стартового капіталу».

Був Великий піст. Ольга для себе наліпила вареників із капустою і, перш ніж відварити їх і з’їсти, сфотографувала з усіх боків. У списку контактів відшукала знайомих-холостяків – «цільову аудиторію» для готових страв. Розіслала їм знімки домашніх вареничків і швидко знайшла перших охочих спробувати її продукт.
«Спершу сама не сприймала цю справу надто серйозно, – зізнається. – А потім стало цікаво, на що може перетворитися ця спонтанна ідея, розгорівся азарт. Я маркетолог, розумію людську психологію і потреби. Маю чималий досвід у сфері продажів та обслуговування. Проаналізувала луцький ринок і з’ясувала, що ніхто у місті такого не робить. Натомість лучанам така пропозиція цікава і зручна».

Вартість продукції «Cook it club» від магазинних напівфабрикатів вища на 30-60%. Виробниця зазначає, що ціни не захмарні, вони адекватні якості продукту. Вже є постійні клієнти, доволі великі замовлення.

«Наша команда складається з трьох жінок. Я закуповую продукти, розраховую витрати, спілкуюся з клієнтами. Помічниця замішує тісто, розкачує, вирізає заготовки. З ліпленням вареників, пельменів допомагає моя мама. Усі процеси від початку до кінця – суто ручна робота, яка й цінується. Постійно шукаємо нові рецепти, додаємо чи замінюємо спеції, тестуємо все на собі – смачно вийшло чи ні. Придбали морозильну камеру, робимо запас кожного виду по кілька кілограмів. Адже це такий товар, який не можна продати сьогодні на завтра. Коли людина голодна чи їй треба нагодувати сім’ю, вона хоче отримати вареники вже. Для мене найкращий показник задоволеності замовника – якщо він телефонує знову, радить нашу продукцію своїм друзям, – вважає Ольга Фарина. – Доставки в нас поки нема. Та замовники забирають їжу самі і вдячні за ситні обіди-вечері».

Бізнесменка-початківець мріяла про власне діло з дитинства, хотіла робити щось по-особливому, з творчим підходом. Каже, що ліплення вареників заспокоює, дає час на роздуми, а продажі – це живе спілкування з людьми, розширення кола знайомств.

«Кожна людина, напевно, запитує себе, чи ту справу вона обрала, чи знайшла своє призначення? У деякі періоди воно дуже загострюється. Щоби себе знайти, передусім треба шукати, пробувати різну роботу в різних сферах, – підсумовує. – Якщо ти хороша, совісна людина, то до тебе починають тягнутися. У власному бізнесі надзвичайно важливо виконувати обіцянки, відповідати за свої слова. Моя порада – працювати над собою і не скиглити, не скаржитися, що в нас усе погано».
РЕЦЕПТ ПРОТИ ЖІНОЧОЇ ДЕПРЕСІЇ

«Почніть готувати і пригощати людей навколо. Напечіть печива, пиріжків, насмажте млинців, нагодуйте колег на роботі, залиште смачненьке до чаю шефові. Підіть до сусідів із пирогом. Запросіть знайомих у вихідні на вареники, – радить Ольга Фарина. – На кілька місяців забудьте про себе і думайте про інших, чим ви можете комусь допомогти. Готування їжі відволікає від проблем. Коли жінка готує з натхненням, з душею, для когось, вона змінюється, стає привабливішою. Цей рецепт випробувала на собі, коли переживала дуже складний період. Наїдки щодня складала в лоточки і роздавала. Їли дівчата в студії танців, які завжди на дієті. Знайомі холостяки приймали запрошення на вареники-пельмені, хоч і дивувалися, що це безплатно, без будь-якого підтексту. За три місяці я позбулася депресії. І всі дівчата, які потім перевіряли цей спосіб терапії на собі, теж отримували тільки позитив».

Ольга ЮЗЕПЧУК, Луцьк. Фото з особистого архіву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 4 Липня 2016 16:42
Молодець, дівчина! Гарний приклад для сучасних дівчат. Повезе майбутньому чоловіку.
Хочу Показати IP 4 Липня 2016 16:51
Як замовити або купити? Підкажіть контакти.
Ольга до Хочу Показати IP 4 Липня 2016 21:46
Вк і Фб є групи в яких багато інформації: http://vk.com/varenyky_pelmeni https://www.facebook.com/groups/varenyky.pelmeni/
User Показати IP 4 Липня 2016 16:55
Оце справжня жінка! Дистрибюторів амвеїв-оріфлеймів є до холери, а справжніх якісних і смачних вареничків завжди хочеться. Жінки, беріть приклад, і тоді не буде проблеми вийти заміж! )))
Анна Показати IP 4 Липня 2016 20:05
Вже рік я клієнтка Ольги.Хочу лише подякувати за дуже смачну і якісну продукцію.З маленькою дитиною вареники приготовити складно,тому продукція Ольги нам завжди на допомогу.Ціни вищі ніж в магазині,але вареники того варті.Дитинка в нас їх їсть з задоволенням.Дякую дуже Ользі !!!
Олександр Показати IP 6 Липня 2016 13:40
Смачно,різноманітно,якісно-рекомендую!Вже майже рік куштую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus