USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як лучани ставляться до переселенців і чоловіків, які виїхали за кордон

3 Липня 2023 20:10
Мешканці Луцька тепло ставляться до жінок із дітьми, які через повномасштабну війну були змушені виїхати за кордон. Водночас вони засуджують військовозобов’язаних чоловіків, які покинули країну.

Це результати восьмого муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту, проведеного у квітні-травні 2023 року.

78% опитаних лучан оцінюють своє ставлення до жінок із дітьми, які виїхали за кордон, як дуже тепле або тепле. До жінок без дітей, які виїхали за кордон, так ставиться 51% респондентів. 44% позитивно ставляться теж до чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон, бо мають пільги за законом. А до чоловіків, які скористалися можливістю виїхати з країни іншим шляхом, 78% опитаних мешканців обласного центру Волині ставляться холодно або дуже холодно.
Стосовно внутрішньо переміщених осіб, які оселилися в Луцьку, то 12% містян ставляться до них дуже тепло, 36% – тепло, 37% – нейтрально, 7% – холодно, 2% – дуже холодно. 3% опитаних зазначили, що нічого не знають про переселенців у своєму місті, а 2% було важко відповісти про своє ставлення до внутрішньо переміщених осіб.
Читати ще: Луцьк – найкомфортніше місто України. Результати опитування

Нагадаємо, за результатами дослідження, Луцьк – третє місто після Харкова та Хмельницького за підтримкою міської влади. 68% мешканців Луцька цілком схвалюють або швидше схвалюють діяльність міського голови. І 71% лучан цілком схвалює або швидше схвалює діяльність міської ради.

Своєю чергою, діяльність Волинської обласної військової адміністрації схвалюють 52% респондентів.

Читати ще: Лучани пишаються тим, що живуть у своєму місті. Як оцінюють його перспективи?

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) провела соціологічна група «Рейтинг» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Опитування проводили у 21 обласному центрі України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил. Херсон було виключено з вибірки у 2023 році через безпекову ситуацію, яка унеможливлювала особисте опитування. Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 16 800 дорослих респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 56%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus