USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.80 43.10
  • PLN 9.80 9.95

Лучани пишаються тим, що живуть у своєму місті. Як оцінюють його перспективи?

3 Липня 2023 18:49
97% лучан відчувають гордість за те, що є жителями свого міста. На запитання «Чи відчуваєте ви гордість за те, що є жителем свого міста?» 72% опитаних відповіли «однозначно так», а 25% – скоріше так.

Про це йдеться у восьмому муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведеному у квітні-травні 2023 року. Це опитування дає усесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.

За показником гордості за власне місто лучани – другі після львів’ян (98%). Друге місце вони розділили з мешканцями Чернігова.
Читати ще: Луцьк – найкомфортніше місто України. Результати опитування

Також респондентів запитали, чи планують вони після закінчення війни виїхати з міста. 94% лучан не збираються змінювати місце свого проживання.
56% лучан оцінили, що в їхньому місті достатньо можливостей для досягнення успіху молодими людьми.

Водночас опитані визначили рівень можливостей у Луцьку як середній:

- самореалізовуватися, робити те, що любиш (48%),

- провадити підприємницьку діяльність (47%),

- отримувати достатньо грошей за свою роботу (36%),

- почуватися в безпеці у місті (79%).

Читати ще: 44% лучан займаються волонтерством. Опитування

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) провела соціологічна група «Рейтинг» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Опитування проводили у 21 обласному центрі України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил. Херсон було виключено з вибірки у 2023 році через безпекову ситуацію, яка унеможливлювала особисте опитування. Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 16 800 дорослих респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 56%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Прагматик Показати IP 3 Липня 2023 22:58
Оцінюю перспективи Луцька при наступному етапі адмінтерреформи і, головне, при такій роботі із його розвитку, в кращому випадку, - це статус повітового міста !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus