USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Як миють фонтани у Луцьку і чи можна в них купатися

11 Травня 2023 20:10
У Луцьку діють шість фонтанів. Наразі працівники комунального підприємства «Луцьководоканал» чистять і миють їх.

Про це розповів Суспільному керівник управління ремонту і технічного обслуговування споруд підприємства «Луцькводоканал» Олександр Ковалик.

11 травня комунальники почали роботу на фонтані, що розташований на Театральному майдані міста.

Як чистять фонтани

Головне – відмити від бруду резервуар фонтана, каже працівник «Луцькводоканалу» Василь Березовський. Додає: всередину потрапляє багато сміття.

«Постійно голубів годують, і бруд, так само листя – все туди потрапляє. І раз на тиждень треба його мити. Щоб чистенька водичка була. Тут діти постійно бігають, граються», – зазначає він.
Після миття резервуар на 60 тисяч літрів наповнять водою.

Територію навколо фонтану теж прибирають. Працівниця Любов Щибор разом із колежанками лакує лавки.
«Дуже часто приїжджаємо і сміття стільки тут – жах! Листя, недопалки, палички різні, корки від пляшок. Смітник же стоїть, тяжко підійти і кинути? Могли би бути культурнішими гості та лучани наші», – каже жінка.

Купатися у фонтанах комунальники не радять

Періодично чистять усі фонтани, що діють у місті, але вода в них не тільки засмічується, а й застоюється, розповідає керівник управління ремонту і технічного обслуговування споруд підприємства «Луцькводоканал».

Читати ще: Приводять до ладу після зими: у Луцьку «полірують» зупинки

Зі слів комунальника, до чаші фонтану потрапляють дощова вода, талий сніг із брудом.
«Там стільки за зиму збирається бруду того. Хто сильно хоче – хай купається, але я не радив би. Ця вода циркулює по колу. Вона очищується, але все одно бактерії накопичуються», – зазначив він.

Фонтани у Луцьку працюватимуть щовихідних. Зі слів Олександра Ковалика, щоб наповнити водою усі шість, потрібно орієнтовно 500 тисяч літрів води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus