USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як на карантині навчаються студенти СНУ

19 Квітня 2020 16:36
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки ще до карантинних обмежень використовували елементи дистанційного (електронного) навчання.

Про це ІА Конкурент розповів проректор з навчальної роботи та рекрутації СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик.

Зі слів Юрія Громика, у перший же день після оголошення карантину у СНУ імені Лесі Українки заборонили присутність студентів і викладачів у навчальних корпусах, натомість неперервність освітнього процесу забезпечили використанням різних платформ дистанційного навчання та інформаційно-комунікаційних технологій.

«Допомогло те, що в університеті вже не один рік працює Центр інноваційних технологій та комп’ютерного тестування, який надає технічну і методичну підтримку викладачам у створенні дистанційних навчальних курсів на платформі Moodle. Частина викладачів для організації дистанційного навчання використовує можливості платформи Office 365 від Microsoft. Це дає підстави стверджувати: елементи дистанційного (електронного) навчання в університеті активно використовували і до карантинних обмежень», – зазначив проректор.

Зараз же, коли єдиною формою навчання є дистанційна, окрім Moodle і Office 365, викладачі і студенти використовують також і інші можливості навчання онлайн, зокрема відеоконференції в Zoom, ресурси Google тощо.

«Звісно, активно застосовуємо для спілкування зі студентами (не тільки з навчальною метою) електронну пошту, соціальні мережі, мобільний зв’язок», – додав Юрій Громик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 19 Квітня 2020 22:45
Річна підписка Office 365 коштує немалі гроші, і для студента також, я не думаю що викладачі своїх підопічних ним забезпечать безкоштовно. Zoom вже хакери зламали, нормальні університети, фірми і навіть уряди багатьох країн від нього відмовились.
Dima до Читач Показати IP 20 Квітня 2020 02:26
Если учебное заведение договорилось с Microsoft-om, то через почту @edu.ua. Можно получить бесплатно и офис 365 и винду 10.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus