USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нове для волинських першокурсників: іноземна всі курси, навчання увесь день

19 Липня 2015 18:21
Студенти, які цього року вступлять на перший курс до Східноєвропейського національного університету, вчитимуться за новою навчальною програмою, наближеною до програми впровадженої у європейських вишах.

Про нововведення під час нового навчального року, які будуть впроваджені у СНУ імені Лесі Українки розповіла проректор з навчальної роботи Світлана Гаврилюк у інтерв’ю Інфомаційно-аналітичному центру університету.

Так, з її слів, починаючи з 2015 року 25% навчальних дисциплін та спеціалізацій студенти усіх курсів обиратимуть самі. Найпопулярнішими та запитаними є на сьогодні спеціалізації «Захист Вітчизни», «Реабілітація військовослужбовців», «Соціальна безпека», «Економіка виробничих підприємств», «Розміщення продуктивних сил та регіональна економіка», «Військова і правова психологія», «Спеціальна та реабілітаційна психологія», «Хімічна технологія харчових добавок та косметичних засобів», «Технологія безпеки та захисту інформації».

Але найсуттєвіші зміни у навчальному процесі в стінах СНУ відчують першокурсники. Навчальний процес триватиме впродовж усього робочого дня, як у європейських вишах, студенти навчатимуться за програмами, максимально наближеними до європейських.

Велику увагу відтепер приділятимуть знанню іноземної мови.

«Іноземну мову вивчатимуть з першого й до останнього курсу. Методика студіювання іноземної мови зводитиметься не лише до письма, а й до мовлення (це значно важливіше). За цей час проводитимуться екзамени, тести, посилений контроль. Без досконалого знання іноземних мов неможлива повноцінна інтеграція в світовий освітній простір. Після завершення навчання в нашому університеті випускник повинен вільно володіти іноземною мовою, зокрема, англійською. У 2015/2016 навчальному році будуть визначені конкретні навчальні курси, які читатимуть для студентів усіх освітніх ступенів іноземною (англійською) мовою», - пояснює Світлана Гаврилюк.

На факультетах (в інститутах) формуватимуться академічні групи з викладанням дисциплін англійською мовою.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, як нараховуватимуться бали абітурієнтам під час вступу до волинського вишу. Крім того, у СНУ запроваджують нові спеціальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 19 Липня 2015 19:25
Чому іноземна - лише англійська? в Європі в більшості розмовляють німецькою. Є право кожного обирати іноземну для вивчення
теж лучанка Показати IP 19 Липня 2015 20:52
У Європі, у тому числі і Німеччині, без англійської мови не обійтися. Для магістрів значна частина курсів викладається англійською й у майбутньому планується перехід в академічних установах на англійську. Такі вимоги процесу глобалізації й освіти у світлі Болонського процесу - студенти стають мобільні й можуть міняти університети саме завдяки вільного володіння англійською. Інша справа, у Європі ніякі університети не вводять у навчальні плани вивчення іноземної мови. Це справа кожного студента і для цього є ціла мережа мовних курсів: при університетах, в Гете-інститутах тощо. Бо інакше виходить примусове вивчення англійської. А як хтось не має задатків до мов та не має власного переконання з цього, то ніякі примусові навчальні дисципліни не допоможуть.
василь Показати IP 19 Липня 2015 21:26
І що далі....Ну вивчили мову...на практиці вона не потрібна. На Волині здебільшого користуються українською, трохи російською. Крім перекладачів, англійська в повсякденному побуті та роботі людині не потрібна. Проходить два-три-шість років, без мовної практики - людина забуває мову. Усе. .. Проблема в тому, що переважна більшість, відсотків 80, того що вчать у СНУ нікому не потрібно... З цим багажем знань ні роботи пристойної не знайдеш, ні зарплати...Тільки п ять років студентів мордують і все...До речі , запитайте у Гаврилюк і Коцана англійською мовою чи вони нею володіють? На 99, 999% переконаний, що ні...
Керол Показати IP 19 Липня 2015 22:12
ой, ну дочого ця мова: "кожен студент повинен вільно володіти іноземною мовою". там такі кадри поступають, що на початок навчання знають два слова, а на кінець, якщо пощатить будуть знати п"ять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus