USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Як на Волині в умовах воєнного стану скласти іспит та отримати посвідчення водія

20 Квітня 2022 19:37
Сервісні центри МВС у Волинській області видали 136 посвідчень водія за понад місяць, відколи відновили роботу.

Про це розповіла Суспільному спеціалістка зв’язків із громадськістю регіонального центру Юлія Матящук.

З її слів, сервісні центри МВС України під час воєнного стану працюють із понеділка до суботи включно.

У складанні іспитів з Правил дорожнього руху, зокрема теоретичної частини, змін не відбулося. Натомість процедура складання практичних іспитів зазнала нововведень, зазначила спеціалістка сервісного центру.

«Теоретична частина – це 20 запитань, дві можливі помилки і 20 хвилин. А з 25 березня цього року уряд спростив процедуру складання іспиту в один етап», – каже Юлія Матящук.
Зі слів спеціалістки, практичні іспити для категорій «А», «А1» та «В1» проводяться на майданчиках для навчання, для решти категорій – на дорогах загального користування за погодженими з військовою адміністрацією маршрутами.

«Скласти іспит та отримати посвідчення водія можна впродовж двох років після того, як людина закінчила навчання в автошколі та отримала свідоцтво закладу», – додала Юлія Матящук.

«Навчання ПДР учнів автошколи відбувається онлайн у зв’язку з тим, що збір великої кількості людей в приміщенні нині небезпечний», – розповів директор однієї з луцьких автошкіл Серій Бучко.
Загалом, як і раніше, навчання триває впродовж 2,5 місяця.

«Навчаються керувати автівками не лише лучани, а й внутрішньо переміщені особи з Київської, Черкаської, Харківської та інших областей», – каже Серій Бучко.

Посвідчення водія, які були видані вперше громадянам терміном на два роки і їхній термін дії минув під час воєнного стану, автоматично продовжено на території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus