USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Як не помилитись із вибором дисків для штанги*

5 Вересня 2022 17:16
Чи може бути тренування вдома настільки ж ефективним, як і в спортзалі? Однозначно, так. Але, в першу чергу, потрібно серйозно підійти як до вибору програми тренувань (оскільки очевидно, що безсистемні тренування вагомого результату не дадуть), так і до спортивного інвентарю, з яким ви плануєте займатись.

Під час придбання будь-якого спортивного спорядження потрібно дуже уважно вивчати всі характеристики, щоб потім не розчаруватись у своїй покупці. Так, наприклад, при виборі штанги є теж свої тонкощі, в основному вони пов’язані з підбором дисків, адже диски для штанги повинні максимально відповідати вашим фізичним параметрам та умовам тренування. Великий асортимент в сучасних магазинах може збити з пантелику кого завгодно, але, розуміючи певні основні показники, можна легко вибрати те, що потрібно саме вам.

Обов’язково звертайте увагу на матеріали

Основними матеріалами, які використовуються для виробництва сучасних дисків для штанги або гантелей, являються кевларобетон та сталь. Кевларобетонові диски більш популярні, оскільки коштують менше, ніж сталеві, а в експлуатації фактично нічим не поступаються. В принципі, основна перевага сталевих дисків у тому, що візуально вони виглядають солідніше та престижніше. У зв’язку з цим, переважно їх використовують у професійному спорті для більшої візуальної ефектності змагань. Проте, як було зазначено вище, в процесі тренування якоїсь відчутної різниці між дисками з кевларобетону та сталевими ви не відчуєте.

Ще один суттєвий аспект – матеріал покриття. Сталеві диски дуже часто не покривають якимось захисним матеріалом, що є суттєвим недоліком при експлуатації, оскільки такі диски створюють багато шуму під час тренування та можуть зіпсувати підлогу. Зважаючи на такі недоліки, у заняттях вдома вони є не дуже практичними.

Натомість прогумовані диски при тренуванні не створюють багато шуму, а завдяки своїй захисній поверхні вони не завдають шкоди підлозі.

Топ-перелік критеріїв для вибору дисків

Якщо ви прийняли рішення вести домашні тренування та відправляєтесь за новим спортивним спорядженням, майте на увазі наступні критерії, які потрібно враховувати під час вибору дисків:

- матеріал, з якого виготовлені диски (описано вище);

- діаметр отвору (щоб співпадав з грифом);

- вага дисків (краще брати комплект, щоб поступово збільшувати навантаження).

Піклуйтеся про своє здоров’я, адже воно – найцінніший ресурс, від якого залежить якість нашого життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus