USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ARTJAZZ 2019: музичні «нейрохірурги душ» лікували лучан джазом

1 Вересня 2019 11:54
У Луцьку відгримів другий день міжнародного джазового фестивалю «ARTJAZZ 2019», який уже традиційно став гостинним місцем зустрічі митців та людей, які люблять хорошу музику та звикли бачити життя в яскравих кольорах.

Дійство відбулося в останній день літа, 31 серпня, на території Луцького замку.

Цьогоріч один із найбільш масштабних культурних заходів Волині провели уже вдванадцяте.

Зі слів організатора заходу Віктора Грисюка, цього року дивувати лучан та гостей міста якісною різноманітною музикою приїхали сім колективів із шести країн:

«Цього року фестиваль, як один з наймасштабніших культурних заходів Волині, підготував особливий мікс стилів джазу, країн та виконавців, що збуджують уяву та не дають спокійно спати прихильникам джазу. Цьогорічна неймовірна джазова програма в Луцьку подарує гостям фестивалю незабутню феєрію якісної музики від майстрів імпровізації з України, Польщі, Білорусі, Данії, Ізраїлю та США», - розповів організатор фесту Віктор Грисюк.

Так, хедлайнером другого фестивального дня став яскравий вокаліст з неповторною манерою виконання, один з кращих стілпаністов світу Грегорі Бойд (Gregory Boyd).
«Бойд наклав звук карибських барабанів на рок-музику і фанк Нового Орлеана. Так з'явився його унікальний впізнаваний стиль. Його музику називають сильною та душевною, а його унікальну манеру виконання -«карибським блюзом». Об'єднуючи фанк, соул, блюз і магічні стілпани, ця музика щоразу відкриває дедалі нові межі неосяжного джазу», - кажуть організатори.

Окрім Грегорі Бойда, якісну інтелектуальну музику шанувальникам дарували Minimal Groove Band, Vibe Trio та Konstantin Kolesnichenko QUARTET.

Minimal Groove Band - це молодий естрадно-джазовий ансамбль з невеликого провінційного містечка Білорусі. Колектив постійно експериментує і пробує себе в різних джазових стилях, від свінгу до фанку. Так само виконує авторські композиції. Склад колективу поєднує в собі молодість і досвід, часто поповнюється новими і перспективними музикантами. Головна мета бенду - це пропаганда джазової музики серед молоді.


Vibe Trio - це проект джазових музикантів, які досліджують у своїй творчості вплив різних звучань на щохвилинний стан і світовідчуття, як слухачів, так і самих себе. Музикантипереконані, що головна сила музики полягає не в здатності визивати емоції, а в можливості вивільняти їх; що музика, яка виконується з мінімальним втручанням его, здатна розповісти кожній людині про себе самого.

«Vibe Trio можна назвати нейрохірургами людських душ, провідниками в підсвідоме. Можливо в їхній музиці ви почуєте себе»,- кажуть організатори.

Натомість, в музиці Konstantin Kolesnichenko Quartet зустрічаються такі, на перший погляд, різні музичні напрямки, як блюз та джаз. У групи великий та різноманітний матеріал, що включає яскраві власні композиції, а також цікавий та нетривіальний матеріал класиків жанру минулих часів.


До слова, частину квитків на фестиваль організатори безкоштовно передали для організацій ветеранів АТО. Для відвідувачів організували місця для сидіння, фотозону, а також майстер-класи.
Вікторія СЕМЕНЮК, Олександр ГАВРИЛЮК, Віктор ОСІЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus