USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як ООН відреагувала на паспорти ДЛНР

28 Лютого 2017 13:27
Представники ООН вважають, що не можна допустити, аби паспорти, які люди отримують в так званих "ДНР" та "ЛНР", взяли статус нансенівських документів.

Таку думку висловив Філіппо Гранді, верховний комісар ООН у справах біженців, передає "Комерсант".

З його слів, безумовно, наявність офіційних паперів - це дуже важливо, але не варто забувати, що головна мета на сьогодні - мирне врегулювання конфлікту на Донбасі. Натомість виходить, що паспорти - це ще один крок проти Мінських угод.

Також комісар зазначив, що такі паспорти ніколи навіть не наблизяться до статусу нансенівських документів, оскільки їх отримували тільки особи без громадянства та будь-яких документів.

Нагадаємо, паспорт Нансена - це міжнародний документ, який вперше стали отримувати біженці без громадянства в 1922. Відзначається, що такий паспорт мала право видавати виключно Ліга Націй для біженців. Один з головних показників користі такого документа зображує 12 липня 1924 року, коли нансенівський паспорт отримали понад 320 тисяч вірмен, завдяки чому їм вдалося врятуватися від геноциду і роз'їхатися різними країнами світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЛЯ ЧОГО РФ ВИЗНАЛА ПАСПОРТИ ПСЕВДОРЕСПУБЛІК. ТОЧКИ ЗОРУ

До слова, речниця Єврокомісії Майя Косьянчич наголосила, що власників паспортів "ЛДНР" не впускатимуть до ЄС.

Варто додати, Білорусь відмовилася визнавати так звані «паспорти» терористів з «ДНР» і «ЛНР», незважаючи на те, що РФ тимчасово визнала ці «документи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Лютого 2017 14:05
да вони ложили на ваш ООН

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus