USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як подорожувати Укрзалізницею, якщо в касі немає квитків

20 Липня 2016 07:00
Особливістю "Укрзалізниці" є те, що у випадку відсутності прямого потягу або ж квитків на прямий потяг вам ніколи не запропонують проїзд з пересадкою, але звісно ж така опція можлива. То що ж робити, якщо у касі нам кажуть, що квитків на сьогодні немає? Безуспішно чекати на вокзалі чи відмовитись від мандрівки?

Зазвичай люди, коли поспішають, готові заплатити будь-які гроші, і, відповідно, підуть на автобус, скористаються бла-блакаром чи літаком. Однак не варто так поспішати витрачати гроші, адже всеодно можна поїхати, навіть, якщо квитків немає, – інформує Конкурент з посиланням на GoAway.com.ua.

Але не варто так поспішати тратити гроші. Ми все одно можемо поїхати залізницею навіть при відсутності квитків. Не вірите? Зараз я доведу.

Для прикладу ми хочемо добратися з Івано-Франківська в Херсон.
Прямого потягу немає, що робити? На допомогу нам прийде німецька залізниця. Заходимо на сайт Дойчебану https://www.bahn.de/ та вписуємо назви населених пунктів в пошук латиницею Ivano-Frankivsk та Cherson відповідно. Маємо результати.
Як видно з результатів, до Херсону можна добратися аж трьома шляхами через Львів та Одесу (2 пересадки), Львів і Миколаїв. Незалежно від того, яким способом їхати, всеодно доведеться їхати одну добу, проте можна вибрати час, коли це нам буде зручніше.

Мінуси даного методу:

— дізнатися ціну і наявність місць неможливо, зате ви швидко можете перевірити це на сайті Укрзалізниці http://booking.uz.gov.ua/.

— в базі Дойчебана немає електричок: Укрзалізниця вважає їх окремим видом транспорту, для них існує своя база даних і свої власні каси.

Звідки Дойчебан має доступ до такої інформації?

За міжнародними угодами як і про рух авіатранспорту, так і про залізничний, держави повідомляють одна одній, тому не тільки Україна має доступ до цієї інформації. Таку ж інформацію можна дізнатися на сайтах інших європейських країн, але перевага Дойчебану у тому, що сайт має мобільну версію та можливість вибору багатьох мов.

Сподіваюсь, згодом така функція з`явиться і на сайті Укрзалізниці. Треба не забувати, що реформа залізниці не може тривати один день, місяць чи рік. Справжня реформа залізниці повинна тривати років 10, а то й ще довше, тому поки її немає - треба викручуватись за допомогою Дойчебану.

Ще однією цікавинкою хочу поділитися – це покупка двох чи більше квитків на один і той самий потяг. Наприклад, сайт нам показує, що не має квитків з Ужгорода до Києва, але, якщо ми візьмемо квиток до Львова на цей потяг, а потім зі Львова до Києва на той самий потяг - ми будемо мати те саме, що й цілий квиток. Справа в тому, що пасажири не завжди прямують на далеку відстань і місця інколи пустують. Все що нам доведеться зробити – це перейти з одного вагону і інший. Ціна квитка вийде трішки дорожча, бо в обох буде врахований ПДВ, але результат буде той самий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Fen Показати IP 20 Липня 2016 07:31
Хорошо что хотябы рельсы не нужно прокладывать что бы куда то доехать. Во страна, все для людей ...
5.10 Показати IP 20 Липня 2016 10:58
Дякую автору за корисну стат.
Лучанка Показати IP 20 Липня 2016 11:26
Ви спробуйте сьогодні навіть за 45 діб взяти квиток на південь, до моря! Квитків не буде до 1-2 діб до виїзду, а як можна так ризикувати! Все краще для людей!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus