USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як поліські райони Волині рятуватимуть від підтоплення

12 Листопада 2014 11:58
Проект із відновлення меліоративної мережі вартістю майже півтора мільйона євро планують реалізувати у двох районах Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 12 листопада.

Як повідомив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага, у вересні цього року підписана грантова угода та розпочато реалізацію проекту відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області.

Проект, який підготувала ОДА, реалізується у рамках програми ЄС «Підтримка регіонального розвитку в Україні». Його основна мета – зробити внесок в підвищення якості життя населення сільських територій шляхом відновлення меліоративної мережі в області та підвищення рівня ефективності використання осушених земель для агробізнесу.

Основні заходи, які передбачає проект – відновлення 240 кілометрів меліоративної мережі на території восьми сільських рад Ратнівського та Ковельського районів. Планують придбати обладнання для аналізу ґрунтів, вод та сільськогосподарської продукції, здійснити агрохімічне обстеження ґрунтів, розробити науково обґрунтовані рекомендації щодо ведення сільського господарства на осушених землях, підготувати заходи щодо запобігання деградації ґрунтів на меліорованих площах.

Загальний бюджет проекту – 1,465 мільйона євро, з яких майже 1,2 мільйона – грант Європейського Союзу, 20% вартості проекту (293 тисячі євро) – власний внесок. Термін реалізації проекту – до вересня 2016 року.

Зі слів Андрія Ломаги, проект дасть змогу вжити заходів із запобігання затопленню територій, особливо в періоди танення снігу. Території для реалізації проекту відібрані як одні з основних районів, що мають вплив на підйом води у басейні Прип’яті.

Депутати визнали, що цей проект є одним із найвагоміших. Члени постійної комісії облради вирішили, у зв’язку з реалізацією протягом 2014-2016 років цього проекту, рекомендувати профільному управлінню ОДА підготувати та внести в установленому порядку на розгляд сесії проект рішення облради про внесення змін до регіональної програми розвитку транскордонного і міжнародного співробітництва на 2013-2015 роки у частині продовження програми до 2017 року та збільшення фінансування програми з обласного бюджету у 2015-2017 роках (293 тисячі євро).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 12 Листопада 2014 12:18
Ото то чиновники відкатають грошенят... А решту в землю зариють.
лучани Показати IP 12 Листопада 2014 12:53
Люди безплатно отримали землі у приватну власність, а меліорацією цизх земель мають займатися інші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus