USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як повернути кошти за скасоване пробне ЗНО-2022. Інструкція

14 Лютого 2023 07:43
Минулого року через російську агресію в Україні абітурієнти писали національний мультимедійний тест з трьох предметів замість ЗНО. За його результатами і вступали у виші. Та чимало випускників зіткнулись із труднощами, як повернути кошти за пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

Протягом 5-22 січня 2022 року тривала реєстрація на пробне ЗНО, але воно так і не відбулося. Нагадаємо, що пробне оцінювання є платною послугою. Після оголошення про його скасування було сказано, що створюється механізм повернення коштів.

Для прикладу, за заявами Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, який проводить тестування, учасники матимуть можливість повернути кошти або перерахувати їх на потреби Збройних сил України.

Довгий час інформації про процедуру повернення коштів не повідомляли. А, перевіряючи особистий кабінет, школярі стикалися з проблемами. Ввівши коди для входу в особистий кабінет, виявлялося, що вони недійсні або введені неправильно.
Нещодавно учасникам минулорічного пробного ЗНО почали надходити листи з інструкцією повернення коштів.
Як повідомив Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти, станом на 3 лютого 2023 року понад 23 тисячі учасників пробного ЗНО подали заяви про повернення залишкових коштів, сплачених за його проведення. Значна частина уже їх отримала, а це понад 5 мільйонів гривень. Понад 2 тисячі осіб виявили бажання перерахувати кошти на підтримку Збройних сил України на суму близько 600 тисяч гривень.

Аби повернути кошти, потрібно:

- Авторизуватися на спеціальному сервісі на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, зазначивши назву регіонального центру, якому було сплачено за послугу.

- Логін та пароль доступу до персональної сторінки учасника пробного ЗНО.

- Вибрати перерахунок коштів на особистий (або іншої фізичної особи) рахунок.

- Зазначити платіжні реквізити отримувача коштів (це може бути учасник або інша особа). Вони мають містити прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків, рахунок отримувача за стандартом IBAN (складається з літер UA та 27 символів). Інструкцію, як дізнатися IBAN певного банку, описано на сайті Міністерства цифрової трансформації thedigital.gov.ua/iban.

- Згенерувати відповідну заяву.

- Надіслати заяву на електронну пошту регіонального центру, зазначену в заяві.

Додаткову інформацію, як перевести кошти на ЗСУ, можна знайти за цим покликанням.

Додамо, що безпекова ситуація та труднощі логістики не дозволяють Міністерству освіти і науки України планувати проведення зовнішнього незалежного оцінювання у традиційному форматі у 2023 році. Тому в країні удосконалять та проведуть національний мультипредметний тест.

Надія БУТЕЄЦЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus