USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як працюватимуть школи з вересня: форма навчання, лінійки та дати канікул

27 Серпня 2021 17:07
Вже скоро в Україні розпочнеться новий навчальний рік. 1 вересня – це завжди хвилюючий день для батьків школярів. А в цьому році почуття невизначеності посилюється пандемією коронавірусу.

Про те, що очікує школярів цього року і чи буде лінійка 1 вересня, пише УНІАН.

Очне або дистанційне навчання

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що дистанційне навчання в школах України може бути введено в тих областях, які належать до «червоної», «помаранчевої» або «жовтої» зони карантину.

На цей час вся Україна знаходиться в «зеленій» зоні, тому всі школи приймуть дітей у звичайному режимі. Крім того, за словами міністра, всі дитячі садки і початкові класи (з 1 по 4) повинні вчитися очно незалежно від епідеміологічної обстановки.

Вакцинація вчителів

Формат навчання залежить не тільки від зонування території. Якщо область перейде із «зеленої» зони в іншу, деякі школи зможуть продовжити навчання дітей в приміщенні. Це стосується шкіл, в яких не менше 80% шкільного персоналу пройшли курс вакцинації. Такі заклади зможуть приймати дітей навіть у червоній зоні.

Якщо ж в школі вакциновано менше ніж 20% персоналу, то її закриють на карантин, якщо регіон перейде із зеленої в іншу зону карантину.

Чи будуть лінійки в школах 1 вересня

Міністерство освіти рекомендує школам не відмовлятися від лінійки цього року. Однак лінійки в цьому році рекомендують проводити в скороченому вигляді і з урахуванням соціальної дистанції. Адміністрація кожного навчального закладу сама приймає рішення про проведення лінійки.

Коли плануються шкільні канікули

Щорічно у всіх класах проводяться канікули 4 рази на рік. Дати канікул встановлені таким чином:

– осінні – з 25 по 31 жовтня 2021 року;

– зимові – з 25 грудня 2021 до 9 січня 2022 року;

– весняні – 28 березня по 3 квітня 2022 року;

– літні – з 1 червня по 31 серпня 2022 року.

Однак дати канікул можуть перенести, якщо зміниться ситуація з коронавірусом. Якщо захворюваність в регіоні зросте, канікули можуть початися раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus