USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чому НАБУ не викликає Насірова на допити. Думка

26 Березня 2017 15:31
Мета відкриття кримінального провадження щодо відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова досягнута, тому НАБУ його не викликає на допити.

Таку думку в коментарі ГолосUA висловив політолог Руслан Бортник.

«Забуття справи Насірова пов'язано з двома факторами. По-перше, мета досягнута. З одного боку, вдалося з-під нього вибити крісло, а це, я вважаю, була головна мета. З іншого боку НАБУ і антикорупційні організації, які отримують гранти, змогли пропіаритися », - вважає експерт.

В цілому, на думку Бортника, нинішня справа проти Насірова має дуже сумнівні перспективи в суді, оскільки встановити факт отримання вигоди не вдалося.

«Сама справа з юридичної точки зору зліплена на швидку руку і в суді перспектив не матиме ще й з огляду на порушення, які були допущені під час затримання ... Ці два фактори призведуть до того, що за мовчазною змовою про цю справу почнуть забувати. Вона не вигідна, вона далі не потрібно, це не працюєючий інструмент », - підкреслив Бортник

Розповідаючи про перспективи розвитку справи Насірова, Руслан Бортник відзначив, що далі ситуація може розвиватися в двох напрямах.

«Або вона забудеться і буде зовсім спущена «на гальма ». Або ж, якщо Насіров буде продовжувати боротися за відновлення в кріслі, а сьогодні він відсторонений, але не звільнений, то тоді можуть прозвучати нові звинувачення на його адресу і можуть бути пред'явлені нові підозри, які вже не пов'язані зі справою Онищенка.

Нагадаємо, відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насиров на своїй сторінці в Facebook заявив, що НАБУ не викликає його на допити.

«Протягом тижня чекав запитань від слідчих НАБУ і прокурорів САП, але так і не дочекався. Сподіваюся, у них є важливіші справи », - написав відсторонений голова ДФС.

Своєю чергою, позафракційний депутат Юрій Дерев'янко раніше заявляв, що президент Петро Порошенко зацікавлений у тому, щоб відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров утік з країни.

Як відомо, Керівнику Державної фіскальної служби Роману Насірову інкримінують надання податкової позики для низки підприємств, пов'язаних із "газовою справою" екс-нардепа Олександра Онищенка.

У ніч на 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою застави 100 млн грн.

САП просила суд призначити 2 млрд грн застави.

16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу. Відсторонений керівник ДФС вийшов із СІЗО. На нього наділи електронний браслет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus