USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Як судять ексчиновницю Волинської ОДА, яку затримали на хабарі

9 Січня 2023 17:25
Ексчиновницю, колишню очільницю управління транспорту Волинської облдержадміністрації Наталію Остапкович затримали, коли вона вимагала від перевізника хабар у розмірі 1500 доларів. Нині її справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

Про це ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Наталія Остапкович ризикує опинитися за ґратами на термін від п’яти до 10 років. Її затримали на гарячому 10 березня 2021 року, коли вона вимагала від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 1500 доларів за «позитивне вирішення питання» щодо надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на приміському внутрішньообласному автобусному маршруті. Від роботи в ОДА її відсторонили в середині березня 2021 року.

25 серпня 2022 року в ОДА ліквідували управління транспорту та зв’язку, яке очолювала Наталія Остапкович. Його вирішили приєднати до департаменту інфраструктури.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що перевізники неодноразово викривали неправомірні дії з боку чиновниці ОДА, через що навіть пікетували будівлю облдержадміністрації.

А під час візиту Президента Володимира Зеленського в Ковелі в жовтні 2020 року місцеві перевізники поскаржилися йому на упереджене ставлення волинської чиновниці, оскільки найкращі маршрути вона віддавала людям за винагороду.

Розгляд справи в Луцькому міськрайонному суді раніше переносили через хворобу обвинуваченої.

Зараз же підготовчі засідання завершили і кримінальне провадження розглядають по суті.

Із журналістами колишня чиновниця спілкуватися не захотіла.

«Жодних коментарів я давати не буду», – відрізала Наталія Остапкович на запитання журналістки про те, чи буде вона знову клопотатися перед судом про поновлення на посаді в ОДА.
«Це місце роботи є одним-єдиним джерелом для того, щоб вона нормально забезпечувала соціально-побутові умови для своїх дітей і щоб забезпечувала свою життєдіяльність», – обґрунтовував раніше в суді клопотання ексчиновниці її представник.

На початку січня 2023 року в суді мали досліджувати протокол обшуку, але через технічні причини не змогли відтворити відео. Засідання завершилося навіть не розпочавшись. Його перенесли на кінець січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Волиняни Показати IP 9 Січня 2023 18:55
Люди жаліються Президенту на неї, а вона в той же час хабар бере ! То ж якої степені треба бути людиною без моралі, честі, страху, етики, совісті ! Приймала ж присягу державного службовця !Виявляється, що в одному місці мала вона Президента, ОДА, перевізників, вступ до ЄС, всіх і всю решту ! Зганьбила Волинь, зганьбила сім'ю ! Як своїм дітям в очі вона дивиться ? Зараз побачимо, чи пройде перевірку на вошивість судова влада ! А ЗМІ - молодці, висвітлюйте тему, тримайте на контролі !
Лучанка Показати IP 9 Січня 2023 19:19
Відрізати сісь...и і на фронт!
Поліграфолог Показати IP 10 Січня 2023 07:57
Правосуддя чинного законодавства завжди воліє до успішних заможних громадян. Немає сумніву, що екс-очільниця повернеться у свою улюблену стихію, адже судячи зі слів самої чиновниці, ВОДА - єдине джерело і місце роботи для нормального забезпечення соціально-побутових потреб її сім'ї...:))
До Поліграфолог Показати IP 10 Січня 2023 08:53
Всі злодії, хабарники, бандюки і корупціонери, виходячи з твоєї логіки і логіки таких же її захисників, - також єдине джерело нормального забезпечення соціально - побутових потреб їхніх сімей ! На ешафот !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus