USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у Луцьку каратимуть боржників за споживання комунальних послуг

8 Квітня 2016 11:37
Перекриття водовідведення, обмеження опалення та продаж квартир злісних неплатників через аукціон: які заходи міська влада планує застосовувати для погашення заборгованості населення перед ДКП «Луцьктепло», розповіли у мерії.

Про це йшлося під час 6 позачергової сесії Луцької міськради 8 квітня.

Як повідомив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, наразі понад 63 мільйони гривень становить заборгованість лучан перед ДКП «Луцьктепло». Не сплачують за спожити послуги люди, які ведуть асоціальний спосіб життя, або ті, хто впевнений у своїй безкарності. Отже, доведеться застосовувати радикальні дії щодо 10% населення, щоб не страждали решта 90%. Так, у міськраді створили комісію, яка реагуватиме на ситуацію. До прикладу, планують обмежувати водовідведення в квартирах, де є заборгованість за теплопостачання та воду. Свою позицію владці готові відстоювати у судах.

Також розглядають можливість обмеження теплопостачання – боржникам можуть відрізати батареї та позбавляти можливості споживати гарячу воду. Окрім цього, планують здійснювати продаж нерухомості тих, хто боргує понад 10 тисяч гривень (якщо у помешканні не зареєстровані неповнолітні). До прикладу, квартиру в районі залізничного вокзалу готують до продажу через аукціон, чим займається виконавча служба. Ще 5 квартир у місті готують до продажу.

Як повідомлялося, у переліку квартир які заборгували за послуги теплопостачання фігурують квартири, де не несплачені десятки тисяч гривень. Найбільше боргу за однією з квартир на вулиці Конякіна – 61 тисяча гривень. Загалом понад 30 домогосподарств міста боргують суми, вищі за 40 тисяч гривень.

Щоправда, варто зауважити, що значні суми за послуги теплопостачання у Луцьку боргують юридичні особи - підприємства та установи.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО НАЙБІЛЬШЕ БОРГУЄ «ЛУЦЬКТЕПЛУ»

Нагадаємо, що під час позачергової сесії депутати звернулися до центральних органів влади щодо ситуації, що склалася у результаті відключення газопостачання ДКП «Луцьктепло», внаслідок чого Луцьк залишився без гарячої води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 12:25
ну нарешті! зніміть в мене батареї! і я нарешті поставлю собі автономне індивідуальне опалення!!
СОБОРНОСТІ Показати IP 8 Квітня 2016 12:49
Тільки балачки, ну, скажіть будь ласка, а до пані Кушнір було вжито хоч якісь заходи? Так можна мати квартири і ні за що не сплачувати. Якби вона одна повернула свої борги, на скільки б зменшився загальний борг по місту.
Іван Показати IP 8 Квітня 2016 12:57
А ті що платять то в Яковлєва воду брати гарячу чи в романюка?
Анонім до Іван Показати IP 8 Квітня 2016 19:57
Це ж результат цих двох з ріптильним мисленням.
ОЛЬГА Показати IP 8 Квітня 2016 14:21
А ДЕ БУЛИ РАНЬШЕ КОМУНАЛЬНІ СЛУЖБИ ЩО ДОПУСТИЛИ ДО ТАКИХ БОРГІВ ?
Ліля Показати IP 8 Квітня 2016 15:28
Така зараз влада. То ж не за один рік заборгованість. Балачки вже стільки років, а раніше не треба було щосб робити можливо є сім"є яким треба допомогти у працевлаштуванні. НЕ УСІМ ЯК РОМАНЮКУ І СІМ"Ї І ЯКОВЛЕВУ -МОЛОДОМУ НАЧАЛЬНИКУ МОЖНА ВЛАШТУВАТСЬ НАВ ДЕРЖАВНУ ПОСАДУ І ЖИТИ РОЗКІШНО?!!
Анонім Показати IP 8 Квітня 2016 20:21
" боржникам можуть відрізати батареї!?" - хай Вони болти пообрізають.
ха ха Показати IP 10 Квітня 2016 21:17
відключать і відріжуть тим хто не в змозі проплатити, а хто може і не платить і дальше не буде проплачувати
Вовка Показати IP 11 Квітня 2016 16:31
Ну що, можна пострибати - хто не платить, той москаль!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus