USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у Луцьку наводитимуть лад із парковками

16 Грудня 2014 16:06
Місця для паркування у Луцьку планують передати приватним підприємствам, які облаштують сучасні платні парковки.

Про це йшлося під час круглого столу щодо проекту рішення «Про затвердження Положення про проведення конкурсу з визначення операторів паркування автотранспорту у місті Луцьку» 16 грудня.

Як нагадав заступник міського голови Тарас Яковлев, під час передостанньої сесії міськради прийняли рішення про концепцію організації паркувань у Луцьку. Виконкому делегували визначити паркувальника, також була визначена мережа із приблизно 20 місць, де можна здійснювати паркування автотранспорту. Планують залучити до надання послуг з паркування приватні структури. КП «АвтоПаркСервіс» спільно з виконавчими органами Луцькради розробило положення щодо конкурсу, під час якого визначатимуть паркувальну організацію-переможця.
Як стало відомо під час засідання круглого столу, до конкурсного комітету можуть входити представники виконавчих органів міськради, ДАІ, депутати міської ради, представники комунальних підприємств. Конкурс зроблять відкритим для усіх претендентів, а оголошення про його початок оприлюднять не пізніше ніж за 15 днів до конкурсу. Відомості щодо переліку необхідних для участі у конкурсі документів заявникам надаватимуться відповідно до законодавства. Після того, як конкурсний комітет отримає заявки, він розгляне їх та визначить переможця, керуючих декількома критеріями. Переможець конкурсу буде зобов’язаний у 15-денний термін укласти договір балансоутримання місць для паркування.

Як наголосив Тарас Яковлев, визначальним критерієм під час вибору переможця буде забезпечення ефективного та кваліфікованого облаштування парковок. Так, кожна парковка повинна бути обладнана сучасною технікою, засобами здійснення оплати за паркування тощо.

Директор «АвтоПаркСервісу» Тарас Бас зауважив, що критерії оцінки визначатиме сам конкурсний комітет і вони можуть змінюватися. Головним критерієм, з його слів, буде простота та доступність інформації претендента, прозорий контроль за паркуванням.

Також у проект рішення пропонують внести пункт про можливість проведення аукціону з продажу права укладення договору за наявності декількох претендентів з однаковими перевагами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 17:09
На Кравчука є "сучасна" парковка, два бугаї з перегаром збирають бабло.
сергій до Анонім Показати IP 16 Грудня 2014 20:08
ще й не законно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus