USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку безкоштовні парковки стануть платними

19 Листопада 2014 17:35
У Луцьку планують збільшити кількість паркувальних місць. Однак за використання парковок у найбільш завантажених транспортом районах обласного центру, швидше всього, доведеться заплатити.

Про це під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 19 листопада, повідомив депутат Луцькради та член депутатської групи «Новий Луцьк» Тарас Бас.

Так, серед найбільш «урожайних» місць для паркування визначили ділянку на вулиці Винниченка (правий бік від будинку №2 до 24 включно); вулицю Ковельську 1; ділянку біля Центрального ринку з правого боку, тротуар по проспекту Волі, 13, а також ділянку від будинку №7 до 11 частково або повною постановкою на тротуар; ЦУМ тощо.

Загалом, для паркування відвели 24 ділянки, на яких можуть розташувати 603 парковки. З одного паркувального місця планують збирати 1600 гривень на рік, а це – менше, ніж 5 гривень у день. Тож, Тарас Бас зазначив, що, завдяки платним парковкам, бюджет міста буде збагачуватися на 1 мільйон щорічно.

Перелік спеціальних земельних ділянок, де планують встановити парковки:

Градний узвіз,1, проспект Волі,1, вулиця Винниченка, 2-24 (права сторона), вулиця Ковельська,1 (права сторона до Центрального ринку), вулиця Глушець,1 (Центральний ринок), Плитниця,10 (Замкова площа), проспект Волі,13, проспект Волі, 7-11 (з частковою або повною постановкою на тротуар), проспект Волі, 15-19 (з частковою або повною постановкою на тротуар), проспект Волі, 2 (зі сторони вулиці Паркової), біля вулиць Градний Узвіз, 2 та Лесі Українки, 67, вулиця Драгоманова, 7-11 (на площі до вулиці Данила Галицького), Івана Огієнка (біля історичного факультету СНУ імені Лесі Українки), вулиця Кривий Вал, вулиця Кравчука – від проїзду з вулиці Конякіна на вулицю Кравчука ліва сторона (продовження кишені до вулиці Воїнів Інтернаціоналістів), проспект Волі, 14 в існуючій кишені, вулиця Карпенка-Карого, 1 (навпроти Завокзального ринку по обидві сторони), вулиця Глушець (Центральний ринок), вулиця Замкова,3 (Центральний ринок), вулиця Конякіна (АС-1), проспект Відродження (готель Профспілки), вулиця Глушець - вулиця Дубнівська,1 (парк), вулиця Глушець – вулиця Дубнівська, 2 (ДКП «Луцькводоканал»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Андрій Показати IP 19 Листопада 2014 17:48
На мило таких депутатів
Зима до Андрій Показати IP 19 Листопада 2014 19:47
Ти , миловар, ти хоть сам зрозумів про що мова?
Сьома до Зима Показати IP 19 Листопада 2014 21:56
Я поняв! Тобто тепер всі машини будуть стояти в прилеглих дворах і пройти люду та проїхати швидкій буде просто неможливо. Перед тим як брати за це гроші потрібно зробити альтернативні стоянки. Назвіть місце де в центрі можна поблизу поставити авто? А біля водоканала як можна гроші брати? Люди ж в Водоканал їдуть, а не просто авто ставлять як в Києві - до першої станції, а далі на метро. За стоянку біля водоканала нехай сам водоканал і оплачує, або будує стоянку. І так далі... Це просто влада робить черговий злочин!
дідо Показати IP 19 Листопада 2014 17:50
В бюджет міста мільйон,а в кишені паркувальної мафії 15 мільйонів.
Зима до дідо Показати IP 19 Листопада 2014 19:45
Правильно! Місту ні копійки не давати ! Все віддати мафії ! (Жулінському, Токарському, Алфьорову і т.д.)
питання Показати IP 19 Листопада 2014 18:09
А де козлобородий?
Зима до питання Показати IP 19 Листопада 2014 19:51
ІР адреса легко відстежуються. Легше на поворотах! Айдар вміє розважатись.
viktor Показати IP 19 Листопада 2014 18:19
5грн в день? ахахаха))) шутнікі)
лучанин до viktor Показати IP 19 Листопада 2014 21:19
5гр. в день це в бюджет.. а 25 гр.- це на карман собі .. арифметика проста..
яша Показати IP 19 Листопада 2014 22:19
Бас це звук, чи мафіозник-депутат. Людям і так тяжко після револяції. а їм сукам все бюджет карманів наповнити треба. Люди все стерплять до виборів.
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2014 22:44
Скільки можна обдирати народ і водіїв. Що за депутати?! Ганьба!!! Скільки знімають плати за дороги, а де дороги? Купуй тільки шини та ремонтує підвіску. От де наші гроші! Зберачі парковок і влада міста - багатіють.
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 07:26
Народ і так побіднішав більш ніж вдвоє, і ще їм цього мало
123 Показати IP 20 Листопада 2014 07:27
Цей Бас не думає як компенсувати людям те що втратили, а думає як то ще останню з них витягнути
Зима Показати IP 20 Листопада 2014 08:03
Ви всі тут, за який народ так переживаєте? За той що на крузерах, каєнах і гелендвагенах з мерседесами свої ДУПИ возить чи за тих бюджетників з пенсіонерами які ледве кінці з кінцями зводять. Думайте тролі що пишете! Придурки.
Антон Показати IP 20 Листопада 2014 09:45
Та хай ті депутати ще назвуть місця, де можна безкоштовно поставити авто в місті. А то бачу всі парковочні місця тепер платні. я, як водій, після прочитаної статті, розумію, що машину буду ставити просто, де попало! Взяти для прикладу: проспект Відродження (готель Профспілки) - я туди заїджати не буду а буду просто ставити машину на пр. Відпродження. для кого краще це буде??? Ще один момент: я плачу кошти за місце для авто?? На цих паркувальних місцях - я буду впевнений, що автомобіль буде не пошкоджений. Хтось відповідальність несе? чи просто заплати і паркуйся. якщо так, то дійсно краще авто в двір сусіднього будинку поставити і не переживати. Якщо наша міська рада йде на такі кроки, то варто об'єктивно глянути на речі. і ще саме головне, звернення до депутатів: в переліку паркувальних місць я не побачив ділянку по вул. Б. Хмельницького, 20-22, що на впроти міської ради. Почніть з себе оплачування паркування авто!
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 12:08
А постанова Кабміну № 1342 від 03,12,2009 року вже тю-тю ? " Відведені майданчики для платного паркування обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 20 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару та/або інформаційними знаками про можливість і порядок надання послуги “мобільне паркування”.На спеціально обладнаних майданчиках для паркування у разі можливості встановлюється система відеоспостереження за рухом транспортних засобів на їх території і табло із змінною інформацією про наявність вільних місць для паркування, яке розташовується на в'їзді. Відеоінформація повинна зберігатися не менш як один місяць.Сплата вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування здійснюється: у безготівковій формі - шляхом придбання паркувального талона з визначеною тривалістю паркування, в якому зазначаються дата і час розміщення транспортного засобу на такому майданчику, або за допомогою послуги “мобільне паркування” чи готівкою або з використанням платіжної картки - через паркувальний автомат чи автоматичний в’їзний та виїзний термінали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus