USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Як у Луцьку працюватимуть денний центр і кризова кімната для постраждалих від домашнього насильства

7 Липня 2021 16:08
У Луцьку буде створено денний центр соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від насильства. Він працюватиме як спеціалізована служба підтримки осіб на базі управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Проєкт рішення про створення денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі, розглянули на черговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Центр надаватиме безоплатну комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги постраждалим особам, гарантуватиме їм можливість короткострокового перебування у спеціально обладнаному приміщенні (кризовій кімнаті). Фінансуватиметься він за кошти місцевого бюджету.

Читати ще: «90% потерпілих – жінки». Торік від домашнього насильства загинули п’ять волинян

Основні завдання денного центру:

- надання комплексної соціально-психологічної та первинної правової допомоги постраждалим особам;

- виконання програм для постраждалих осіб;

- організація та підтримка груп взаємодопомоги постраждалих осіб;

- організація та проведення семінарів і тренінгів для постраждалих осіб;

- проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві;

- інформування населення про права постраждалих осіб і соціальні послуги, які надаються денним центром;

- надання короткострокового перебування у кризовій кімнаті постраждалим особам.

Максимальний строк перебування у кризовій кімнаті буде становити не більш як 20 діб. Право на розміщення у кризовій кімнаті матимуть постраждалі особи за особистим зверненням чи за направленням уповноваженого структурного підрозділу міської ради, відповідного підрозділу поліції чи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. Також право на влаштування до кризової кімнати матимуть неповнолітні особи, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, та діти в разі їх розміщення разом із матір’ю чи батьком.

На кожну особу, поміщену до кризової кімнати, складатиметься особова справа.

Нагадаємо, у Волинській області планують створити притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства, денні центри надання допомоги таким особам і кризові кімнати для тимчасового перебування постраждалих. У Луцьку теж має запрацювати центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
БОС Показати IP 7 Липня 2021 18:57
Ви спочатку розберіться чи немає у вас постраждалих обманщиць, матерів - зозуль які користуються аліментами на дітей, а діти живуть з батьком. Волинський апеляційний суд присудив стягнути з батька аліменти, чималеньку суму. а діти від народження живуть з батьком. А мати - зозуля попиває горілочку з подружками в той час коли батько виховує діток.
лучанин до БОС Показати IP 8 Липня 2021 09:54
їх робота це пропихувати ідею про домашнє насильство і чоловіків-тиранів, а не оце от все
Торі Показати IP 20 Жовтня 2021 16:16
Так куди можна звернутися жертвам насилля? Можна телефон чт адресу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus