USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у трьох містах Волині реагували на «вибухівку» на автостанціях

8 Липня 2016 17:55
Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в області влаштувала експерименти на автостанціях Луцька, Володимира-Волинського і Нововолинська. Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

На видному місці там залишали муляжі вибухових пристроїв у чорних поліетиленових пакетах і вели за ними приховане спостереження. Лише у Луцьку через півтори години псевдовибухівку помітив чоловік, який чекав автобус.

Він повідомив про знахідку керівництво автостанції, яке виконало всі дії, передбачені в такій ситуації. Патрульні поліцейські прибули на місце пригоди протягом 3-х хвилин після повідомлення про виявлення підозрілого предмета. У двох інших містах ніхто на муляж не зреагував. Зокрема, працівники автовокзалів не обходили територію, диспетчери не оголошували про необхідність бути пильними і звертати увагу на сторонні підозрілі предмети.

За повідомленням УСБУ в області, також перевірили спостережливість водіїв маршруток на міжміських регіональних рейсах, які доставляють передачі. Згідно з правилами прийому та перевезення багажу, для уникнення терористичної загрози водії зобов’язані його приймати лише у відкритому вигляді. Саме так вчинив водій на маршруті «Володимир-Волинський — Луцьк».

Натомість його колега, вирушаючи з Нововолинська до Луцька, без будь-яких запитань прийняв для перевезення вантаж, який був муляжем вибухового пристрою.

Працівники СБУ під час бесід із керівництвом автостанцій роз’яснили необхідність дотримання всіх вимог для безпеки громадян. Краян же просять бути пильними і обережними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus