USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у центральному парку Луцька розчищали водні канали

15 Грудня 2017 15:07
Влітку міська влада активно взялася наводити лад у Центральному парку культури та відпочинку, що у Луцьку, щоб він нарешті перетворився із непрохідних хащів в туристичну принаду нашого міста.

Впоратися із самосівами, кущами, замуленими каналами вручну було нереально, тому для підмоги була задіяна спеціальна техніка, пише Перший.

«Центральний парк Луцьк знаходиться в болотистій ландшафтній зоні. Ще навесні лучани бачили, які там були хащі, самосіви, кущі, які не додавали парку кращого вигляду. Ми почали міркувати над тим, яким чином можна очистити парк. Вручну робити це дорого і дуже довго, тому ми вирішили придбати мульчер – прилад, який подрібнює деревину, в тому числі дерева діаметром до 10 сантиметрів, роблячи з них тирсу. Частково ми почали його використовувати за спортивним комплексом «Спартак», але погодні умови не сприяють продовженню цих робіт, тому вже в наступному році продовжимо очистку парку від самосіву та кущів», - розповів радник Луцького міського голови, депутат міської ради Ігор Поліщук.

Окрім боротьби із непрохідними хащами, в парку з липня тривали роботи із очищення каналів, які, окрім естетичної функції, виконують ще й практичну функцію – ліквідовують підтоплення в окремих зонах парку.

Як повідомили у міські раді, загальна протяжність паркових каналів складає 12 кілометрів, 80 відсотків з яких вже почистили, щоб довести до ладу решту, треба чекати сприятливої погоди.

«Канали вкриті були ряскою, позеленіли від неї, естетичного вигляду не мали абсолютно ніякого. Тому ми вирішили провести очистку усіх каналів, бо, як з’ясувалося, колись ці канали були набагато ширшими, глибшими. Щоб наповнити їх водою після очищення, Луцька міська рада придбала насос за півмільйона гривень. Вода в канали парку перекачується з річки Стир. Завдяки новому насосу ми самі зможемо визначати, який рівень води в каналах нам потрібен. Старий насос з цим завданням не справлявся», - сказав Ігор Поліщук.
Очищувальні роботи каналів у центральному парку Луцька проводила фірма «Спец Тех», яка має необхідну техніки для такого роду робіт.
«За допомогою спецтехніки з каналів вибрали мул, позбулися рослин, якими вони позаростали. До речі, у парку були такі канали, які повністю заросли, і ми навіть не знали про їхнє існування, але згідно документації, вони там були», - повідав Ігор Поліщук.
Директор ТОВ «Спец Тех» Іван Дорошенко розповів, що для розчищення водних каналів парку було залучено два екскаватори.

«Ми почистили майже усі канали. За кілька десятків років в них назбиралося дуже багато сміття та мулу. Приємно, що вперше за роки незалежності міська влада звернула увагу на парк, який мав би бути туристично привабливим вже давно», - наголосив Іван Дорошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 15 Грудня 2017 15:24
Слава Україні!
Гра Порахуй Кущі Показати IP 15 Грудня 2017 18:28
Такі фрази: "Частково ми почали Мульчер використовувати за спортивним комплексом «Спартак», але погодні умови не сприяють продовженню цих робіт" плюс "нещодавно на підприємство закупили лісовий мульчер, завдяки якому вдасть за три роки розчистити центральний парк від чагарників." => погодні умови + три роки =?Хто слабка ланка?
ВВВ Показати IP 15 Грудня 2017 21:17
яке вперше чистили..... ???? ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus