USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як Україна може економити мільярди кубометрів газу

5 Квітня 2016 22:00
Україна може економити близько 11,4 мільярда кубометрів газу щороку за умови реалізації проектів енергозбереження в домогосподарствах. Такий обсяг газу співставний з загальними планами уряду щодо імпорту палива на найближчі роки.

Про це йдеться у спеціальному звіті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, опублікованому для обговорення на офіційній сторінці глави відомства Геннадія Зубка в соціальній мережі Facebook, - повідомляє УНІАН.

«Найбільший обсяг газу - близько 60% - йде на опалення та побутове використання палива. Промисловість використовує лише 40% від загального обсягу споживаного в країні газу», - йдеться у звіті.

Водночас, згідно з даними Мінрегіону, рівень ефективності використання газу для побутових потреб залишається вкрай низьким. «При рівні споживання газу в обсязі близько 18,6 млрд кубометрів на рік, обсяг економії може зрости до 11,4 млрд кубометрів», - акцентують в звіті Мінрегіону.

Фахівці відомства підрахували, що централізоване утеплення житлових будинків дозволить економити до 7,3 млрд кубометрів газу на рік, заміна газових котлів - до 1,7 млрд кубометрів, модернізація котелень та мереж - сумарно до 2,4 млрд кубометрів.

«У грошовому вираженні така економія складе близько 2,5 млрд дол. на закупівлі палива і ще близько 1 млрд дол. на виплатах субсидій», - наголошують в звіті.

Водночас, загальний обсяг фінансових коштів, необхідних для масштабної реалізації заходів і проектів з енергоефективності, за розрахунками Мінрегіону, складе близько 57 млрд доларів.

Згідно з інформацією Міненерговугілля, Україна в 2016 році планує скоротити імпорт природного газу порівняно з 2015 роком на 20-30% - до 11-13 млрд куб. м з 16,4 млрд куб. м і здійснювати закупівлі переважно за реверсною схемою у країнах Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 6 Квітня 2016 00:28
Звичайно, де ж та промисловість зараз?
лучанин Показати IP 6 Квітня 2016 08:24
Чого ви,влада,нічого не робите,тільки розраховуєте скільки можна зекономити ?Це неотримана вигода.Ви краще використайте частину грошей,які виплачуєте у вигляді субсидій на енергозбереження.Отримуючи практично поголовно субсидії населення і не збирається займатися енергозбереженням.Для чого ці деклараціії про наміри.Ви щось кокретне зробіть і покажіть цю економію.Хоча я в це не вірю.
Анонім Показати IP 6 Квітня 2016 10:55
в населення немає грошей для утепленя будинків. держава повинна інвестувати в енергозбереження

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus