USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Як українці ставляться до «паспортів вакцинації». Опитування

10 Травня 2021 16:49
Уже на початку літа Європейський Союз планує впровадження паспортів вакцинації від COVID-19. Запуск такого сертифіката дасть можливість країнам відкрити кордони і відновити туристичні поїздки без проходження самоізоляції і додаткового тестування.

Для України тема «паспортів вакцинації» також актуальна і процес розробки такого документа, за словами керівництва МОЗ України, перебуває на фінальній стадії. Однак серед українців немає єдності у ставленні до можливого впровадження в нашій країні «паспортів вакцинації».

Про це свідчать результати квітневого соціологічного опитування R&B Group, пише finance.ua.

Українці й паспорти вакцинації: за чи проти

- підтримує таке нововведення трохи більше чверті (27%) опитаних;

- не підтримує третина (34%) респондентів;

- при цьому ще близько третині жителів країни (30%) до впровадження «паспортів вакцинації» байдуже, а кожен десятий (9%) не визначився.

Дослідники зазначають, що найвищий рівень підтримки впровадження «паспорта вакцинації» відзначається серед жителів західного регіону і молоді до 30 років, а найнижчий – серед жителів південного регіону і представників старшої вікової категорії «60+», серед яких найбільше тих, кому впровадження «паспорта вакцинації» байдуже.

Анонсований український «паспорт вакцинації», за словами чиновників, призначений для міжнародних поїздок і внутрішнього користування. Застосування «паспорта вакцинації» для зарубіжних поїздок вважає виправданим велика частина українців (44%).
Застосування «паспорта вакцинації» для публічних заходів і поїздок по Україні вважають виправданим відповідно 4% і 3% респондентів.

Водночас 16% жителів України виправдовують використання «паспорта вакцинації» у всіх аспектах повсякденного життя, а 3% вважають його абсолютно не потрібним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 10 Травня 2021 18:08
Що ж тут скажеш, заробітчани ...
Бородатая бабушка Показати IP 10 Травня 2021 22:28
Будь-який паспорт можна в нас купити. І не один.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus