USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як українці відсвяткували День Конституції

29 Червня 2014 08:00
День Конституції України - державне свято, яке святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України того ж дня 1996 року.

Як відзначили українці це свято, інформує Українська Правда, посилаючись на різні регіональні джерела.

У Києві відбувся легкоатлетичний забіг "Україна – моя рідна країна!", присвячений Дню Конституції.

У змаганні взяли участь різні вікові категорії: від десяти до шістдесяти років. Загальна дистанція маршруту легкоатлетів становила 2100 метрів.



Окрім того, ввечері, монумент "Матері-Батьківщини" у Києві підсвітили у кольорах національного прапора.



У Львові, на площі Ринок, провели акцію "Україна єдина в часі війни": учасники символізували всі області України і ще Крим, сформувавши свого роду карту держави.

Як зазначила організатор флеш-мобу Наталка Панчишин, до акції долучилися майже 100 учнів з різних шкіл Львова.

Молоді патріоти України також приготували львів’янам і гостям міста подарунки до Дня Конституції: маленькі згорточки паперу, перев’язані синьо-жовтою стрічкою. У кожному дарунку були видрукувані статті з Основного Закону України, зокрема про Соборність держави та її територіальну цілісність.



В Одесі після "мегамаршу вишиванок" на Потьомкінських сходах активісти розгорнули найбільший прапор України площею 2400 кв.метрів.

За словами організаторів, мета акції - показати, що українці єдині у прагненні зберегти свою державу. Раніше в рамках туру "Схід і Захід разом" прапор побував у Черкасах, Львові, Миколаєві, Чернівцях. Після Одеси він буде розгорнутий на найбільшій площі Європи в Харкові, а кінцевою точкою турне стане Донецьк. Нагадаємо, той самий прапор розгортали і у Луцьку.



У Харкові на честь Дня Конституції поклали квіти на пл. Конституції. Святкування продовжилися біля пам’ятника Шевченку. Разом з тим "Громадянська самооборона" мітингувала під ХОДА проти внесення змін до Конституції.



У Дніпропетровську герб України підсвічували на готелі "Парус" на честь свята.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
да Показати IP 29 Червня 2014 10:00
да як відсвяткували - нажралися в с*аку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus