USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як уникнути ДТП: найпоширеніші помилки водіїв

23 Жовтня 2016 15:13
Водіння автомобіля завжди пов’язане з ризиком для життя. Тому за кермо повинні сідати лише відповідальні люди. Але навіть вони роблять помилки, через які трапляються ДТП.

"Обозреватель" назвав найпоширеніші.

Водій відволікся

Достатньо одного прикладу – лише відволікання на мобільний телефон є причиною 25% випадків усіх ДТП.

Ігнорування ризиків

Ніколи не можна брати на себе занадто багато, а тим більше бути занадто самовпевненим. І те, і інше згубне у всіх справах, а на дорозі ігнорування правил взагалі може стати причиною смерті. На жаль, це не заважає деяким водіям ігнорувати знаки, і навіть світлофори.

Швидкість

Перевищення швидкості також одна з причин ДТП, особливо в погану погоду або на складних ділянках дороги.

“Перенаселеність”

Не найпоширеніша, але актуальна причина ДТП – це перезавантаженість авто. Занадто багато людей у салоні відволікає водія, робить абсолютно незручним огляд і неминуче веде до трагедії.

Водіння під “впливом”

Очевидна істина, але не можна не згадати про неї. Не варто водити автомобіль під впливом алкоголю.

Дистанція

Недотримання дистанції між автомобілями також може стати причиною аварії. Особливо важливо тримати дистанцію в щільному потоці траспорту або в погану погоду.

Розпуста

Йдеться не про поведінку, а про необхідність пристібати себе і всіх інших пасажирів ременем безпеки. Врятувати від аварії ремінь, звичайно, не зможе, але збереже життя і здоров’я усім, хто знаходиться в авто.

Брак досвіду

Саме брак досвіду часто доводить до лікарняного ліжка або могили. На жаль, далеко не завжди “молодий” водій здатний правильно повестися в критичній ситуації.

Сон

Водіння автомобіля вимагає підвищеної концентрації. Тому не варто водити автомобіль сонним, а якщо все-таки почало хилити, краще зупинитися і подрімати.

До слова, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку через порушення ПДР за один день, 22 жовтня, трапилося 10 аварій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus