USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як відбувалися вчорашні найзапекліші бої під Дебальцевим

15 Лютого 2015 12:53
Протягом усього вчорашнього дня бійці й керівництво АТО мовчало про бої за Дебальцівський плацдарм. Лише ввечері Президент України Петро Порошенко, комбат "Донбасу" Семен Семенченко і керівництво АТО заявили, що цю територію вдалося відстояти за Україною. Про це повідомляє Еxpres.ua.

Зі слів президента, українські війська в Дебальцевому отримали допомогу і провели ротацію.

"Особливо тривогу і увагу викликає ситуація на Дебальцевському плацдармі. Саме плацдармі, а не котлі. Бо славні збройні сили України утримали рубежі, які були визначені для оборони Головнокомандувачем. Ми бачили, що російська сторона виказала надмірний інтерес до Дебальцевського плацдарму під час переговорів у Мінську. На жаль мирний процес знаходиться під високою загрозою. тому що бойовики використають напружену ситуацію під Дебальцевим для зриву режиму припинення вогню. Про це я публічно попередив усіх учасників Нормандського процесу, мінських переговорів, в тому числі і Російську федерацію", - сказав Президент в ефірі 5 каналу.



Зараз про перипетії боїв розповів на власній сторінці у Facebook нардеп Дмитро Тимчук, лідер "Інформаційного опору":

"Протягом минулої доби зафіксовано активне перегрупування військ супротивника. Зокрема, російсько-терористичні війська перекинули в район населеного пункту Логвинове свіжу тактичну групу (до 20 танків, 10 ББМ, 200 чоловік особового складу).

Тактична група терористів, що діяла тут раніше, була розбита в районі за висотами в проміжку між насленими пунктами Нижнє Лозове і Логвинове (при цьому 3 одиниці бронетехніки противника знищено).

У другій половині дня (14.02.2015) відбувся повномасштабний зустрічний бій танкових і механізованих підрозділів українських військ і ЗС РФ на ділянці Нижнє Лозове - північні окраїни Новогригорівки.

Фактично бій не приніс переконливої перемоги жодній зі сторін, проте у результаті противник припинив спроби штурмувати Логвинове, залишивши цей населений пункт «нейтральним».

Вдень 14.02 колона тактичної групи російсько-терористичних військ обходила по периметру Дебальцеве й потрапила під удар української артилерії. Знищено 1 танк і 2 «Камази».

Після обстрілу колона продовжила рух (всього до 25 одиниць техніки йшли «розірваним» порядком, з них 5 танків) - підбитий танк і залишки автотранспорту були залишені".

Нагадаємо, усі підрозділи МВС і Нацгвардії України, що знаходяться на передовій, отримали наказ припинити вогонь з 00.00 15 лютого.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗАРАДИ ПЕРЕМИР'Я «АЗОВ» ПОЖЕРТВУВАВ УСПІШНИМ НАСТУПОМ

В МЗС очікують, що в районі Дебальцевого будуть найбільші проблеми з виконанням Мінських домовленостей. Про це заявив в прямому ефірі телекомпанії БіБіСі посол України з особливих доручень Дмитро Кулеба.

"Дебальцеве лишатиметься однією з найгарячіших точок. Загалом перемир'я тут дотримується, але ми очікуємо, що це буде критичне місце в питанні забезпеченні дійсного припинення вогню. Звичайно, терористи будуть намагатися тиснути тут на Україну", - заявив Кулеба.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus