USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ніч «перемир’я»: ситуація на сході подекуди гірша, аніж до режиму тиші

16 Лютого 2015 08:19
З настанням «режиму припинення вогню» українська артилерія припинила завдавати удари, чим скористався супротивник, намагаючись стріляти по виявлених позиціях. Одночасно противник почав підведення бронетехніки до «переднього краю».

Так, на Маріупольському напрямку українська артилерійська група напередодні (до 00:00 15 лютого) неодноразово завдавала ударів по формуваннях російсько-терористичних військ, які намагалися контратакувати в районі населеного Широкине з боку Безіменного

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

А з настанням «режиму припинення вогню» українська артилерія припинила завдавати удари, чим скористався супротивник, намагаючись стріляти по виявлених позиціях. Одночасно противник почав підведення бронетехніки до «переднього краю».

Зауважимо, з початку дії «режиму припинення вогню» (00:00 15 лютого) до середини вчорашнього дня російсько-терористичні війська неодноразово грубо порушували домовленості шляхом проведення обстрілів позицій українських військ і цивільних об'єктів

З початку «перемир'я» перший удар здійснили терористи вночі 15 лютого з позицій з району Стаханова (вогонь відкрила гаубична батарея бойовиків).

З середини вчорашнього дня противник, на додаток до обстрілу з практично всіх видів озброєнь, також зробив неодноразові спроби відновлення наступальних дій. Українські війська відкривають виключно у відповідь вогонь. При цьому найбільш складна ситуація зафіксована на Дебальцевському плацдармі.

Зокрема, зафіксовано кілька атак позицій українських військ в районі населеного пункту Чорнухине. У районі населеного пункту Новогригорівка формування противника спробували оточити 2 блокпости українських військ. При цьому 1 танк терористів підірвався на міні (був добитий з гранатомета), також під час відбиття атаки українськими військами 1 БМП бойовиків була уражений протитанкова керована ракета (екіпаж знищений).

Одночасно бойовики і підрозділи ЗС РФ активно завдавали удари зі ствольної артилерії і РСЗВ по українських військах в районі Дебальцевого. Основна частина ударів з РСЗВ завдавалася з вогневих позицій з району населеного пункту Ломоватка. Періодично вогонь вівся інтенсивніше, ніж до «перемир'я».

Також вогонь по позиціях українських військ в районі Дебальцевого завдавався з вогневих позицій артилерії в районі Шахтарська (12 одиниць ствольної артилерії і 6 установок РСЗВ). З боку траси Сніжне - Донецьк були виставлені тимчасові пости бойовиків, при цьому перекрили рух цивільного транспорту в районі розміщення артилерійських позицій російсько-терористичних військ (з метою недопущення фото- і відеозйомки ведення обстрілу).

Одночасно противник провів перегрупування своїх сил. У район Горлівки перекинуті 2 батальйонні тактичні групи російсько-терористичних військ, посилені окремої бронегрупи (в цілому близько 900 осіб, 25 танків, 32 ББМ, до 20 одиниць автотранспорту, 2 мінометні батареї, 2 батареї ствольної артилерії - 6 гаубиць Д-30 і 6 протитанкових гармат МТ-12).

Множинні обстріли позицій українських військ протягом останньої доби також зафіксовані на Донецькому і Луганському напрямках. Обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, танків, ствольної артилерії і РСЗВ.

Протягом минулих вихідних відзначалися спроби атаки противника в районі Мар'їнки. Атакувала група противника, зупинена фланговим вогнем українських військ, була змушена відійти на вихідний рубіж.

Окрім того, ввечері, 15 лютого, місто Горлівка на Донеччині терористи обстріляли з «Градів»

Про це у своєму Фейсбук повідомив голова обласного управління МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін. «Згідно з інформацією місцевих жителів-очевидців, о 21:30 бойовики «Градом» з Микитівки, район залізничної станції, обстріляли центр міста», - написав він.

Аброськін додав, що терористи «Градом» з центру міста (Парк культури і відпочинку ім.Горького) обстрілюють райони Короленківських ставків.

«Головна мета бойовиків - скомпрометувати Україну і порушити домовленості щодо припинення вогню», - вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus