USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як волинянам відключатимуть світло

5 Вересня 2014 14:12
Якщо електромережі будуть перевантажені, а електрики не вистачатиме – відключення відбуватиметься автоматично. В обласному центрі графіків відключення поки що не розробили.

Про це стало відомо під час прямого ефіру ВОДТРК вчора, 4 вересня, у передачі «Волинь: перезавантаження».

Нагадаємо, енергетики повідомляють про те, що в час пік українцям можуть вимикати світло у зв’язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України. Особливо перевантаження мереж відбувається у так званий «час пік» орієнтовно о 9:00-11:00 і о 20:00-22:00. Тому волинян просять у цю пору не вмикати потужні електроприлади: праски, пральні машини, бойлери. Інакше вимкнень не уникнути.

Яким чином на Волині відбуватиметься відключення електроенергії, пояснив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев. З його слів, план відключення для підприємств вже розроблений, але, це може понести виробничі втрати, простої, тож працівники можуть недоотримати зарплати.

«Як на мене, то це не дуже правильно. Я б краще 2 години побув удома без світла, але щоб в мене не була менша зарплата, а моя родина була нагодована», - каже він.

Якщо ж волиняни споживатимуть електроенергії більше, ніж буде вироблено – відключення світла в їхніх домівках відбуватиметься автоматично, пояснив він.

«Електромережі обладнані автоматичними системами захисту. Якщо в певному районі буде перевантаження – вона спрацьовуватиме», - каже чиновник.

Якщо у відключених районах будуть розташовані медзаклади, то непоправного не станеться, переконує посадовець. З його слів, усі лікарні області мають перший ступінь захисту, тобто обладнані трьома лініями постачання електроенергії: якщо одна буде вимкнена, то постачатиме інша лінія. Крім того, на випадок аварії, переконує, в медзакладах є генератори.

Що ж до магазинів, де є холодильники, то 2-годинне відключення їм не зашкодить.

«В холодильниках за годину температура підвищується десь на градус, тож за 2 години нічого катастрофічного не станеться», - вважає Сергій Кудрявцев.

У обласному центрі також поки що не можуть сказати як і коли відключатимуть світло, каже заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

«Чіткого графіку відключення електроенергії по Луцьку немає. Але, як буде така потреба – його оперативно розроблять і доведуть до відома населення», - пообіцяв чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Всезнайко Показати IP 5 Вересня 2014 14:27
А мені вдома без світла сумно...
рома до Всезнайко Показати IP 1 Жовтня 2014 20:28
в мене інвентор 3000ватт включений в розетку і підєднаний акб при виключенні мережі вмикається автоматично працюють всі розетки холодильник ,комп .і так далі
иов Показати IP 5 Вересня 2014 14:31
Слов нет-одни матюки
Дід Панас Показати IP 5 Вересня 2014 14:32
підсумую одним словом - догосподарювалися.
Дід Панас Показати IP 5 Вересня 2014 14:33
є пропозиція, нехай зголосяться ті хто був на луцькому майдані - і їм відключити електрику.
Пилип до Дід Панас Показати IP 5 Вересня 2014 16:14
з конопель, одним словом..
220вольт Показати IP 5 Вересня 2014 14:49
За вікном 21-е століття, а у нас в центрі Європи світло відключатимуть? А не соромно? У нас свої атомні електростанції, електроенергію за кордон продаємо, а самі повинні в темряві сидіти, а європейці будуть на словах допомагати? Це як увечері діти будуть уроки вчити, а енергокомпанії замучаться людям гроші по судах виплачувати за зіпсовану електротехніку! Люди вже навчені як судитися, так що ще подивимося, хто у виграші буде! Спочатку своїх людей забезпечте, а потім продавайте електроенергію! Будуть вам вибори, якщо почнуть світло відключати, люди вам так проголосують ...!
іванна до 220вольт Показати IP 8 Жовтня 2014 23:05
повність підтримую!!! чим далі їдемо тим гірше стає. як тепер сидіти з річною дитиною в темряві просто не уявляю(((
45апр Показати IP 5 Вересня 2014 15:01
а може ми їм мозги відключим тоді буде краще і світліше
Читач Показати IP 5 Вересня 2014 15:32
Не тільки мізки відключити їх стрясти потрібно!!!! "Керівнікам" нашим. ВСЕ ми в Європі. В повній ж....п!
месний Показати IP 5 Вересня 2014 16:13
будем збільшувати чисельність українців до 52 млн
Anonymous Показати IP 5 Вересня 2014 18:59
это что за дибилизм???? это когда все приходят с работы должны в темноте готовить и есть ??? а у кого электро плита ??? то что вообще спать ложиться? не ну это полный отстой .. после троеточия вагон матов !!!! потому что по другому выразить эмоции не возможно !!!!
екскурсовод Показати IP 5 Вересня 2014 20:15
Зараз масово переходять на твердотопливні котли. У разі відключення елект. насос котла вимкнеться, це не газ, котел і надалі буде нагріватиси і 100% закипить і вийде з ладу. Як тоді грітись взимку? Костер в будинку палити чи що? Такого дурного керівництва мабуть і в африці немає!
я Показати IP 5 Вересня 2014 20:20
Це точно. В нас котел на світлі. І діти школярі. І ввечері після клятого дня треба все переробити. Виключають хай в Криму, ті козли все одно не платять.
небайдужий Показати IP 5 Вересня 2014 23:14
ви безграмотні телепні. Відключати будуть не світло, це ви робите самі вимикачем, не будуть працювати електроприлади за відсутності напруги ( буде припинятись подача електроенергії). Це для тупих нікчем поняття наявності електричної енергії пов'язане з лампочкою ілліча.
Анонім до небайдужий Показати IP 5 Вересня 2014 23:37
Від телепня і почули! Кому і що ти хотів довести? Суть питання не змінна - електроєнергії не буде!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus