USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як волинські ченці готувалися до Різдва

7 Січня 2016 12:10
Готуючись до Різдва, у ченців Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря робота кипіла: прибирали, прикрашали, готувалися до богослужіння і, одне з найголовніших – готували кутю.

Ченці кажуть, що ця страва є традиційною на Святий вечір. Проте вони мають свій рецепт, який вже давно передається з покоління в покоління, - інформує Громадське.Волинь.

Ієродиякон отець Никодим наголошує на тому, що Різдво Христове – це велике свято, яке люди мають провести в родинному колі та у церкві.

«Це в першу чергу родинне свято. Ми дуже часто зустрічаємось з нетиповими для українців речами, коли люди не хочуть святкувати Різдво вдома, з родиною. Вони забувають про родину та близьких, а багатьом нашим близьким людям не вистачає уваги. І, напевно, цей день повинен бути не єдиним в році, щоб нагадати, що таке родина і що таке сім’я. Ну, і, звичайно, зібратись не для того, щоб повечеряти гарно, а в колі родинного затишку здобути надію на краще, яке нам обіцяє Христос», – зазначив Никодим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вірянин Показати IP 7 Січня 2016 15:00
А скільки чоловік тих ченців там хто знає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus