USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як виводили війська з Афганістану, згадають у Луцьку. АНОНС

12 Лютого 2014 10:47
У Луцьку відзначать День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Відповідне розпорядження підписав перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

З метою належного вшанування учасників бойових дій 15 лютого о 12:00 за участю керівництва області, міста та громадськості відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам на меморіальному комплексі «Вічна Слава», - повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

У загальноосвітніх школах міста відбуватимуться бесіди, «уроки пам’яті», зустрічі з учасниками бойових дій на території інших держав та інші тематичні заходи.

У бібліотечних установах міста будуть організовані тематичні експозиції та виставки літератури, присвячені участі співвітчизників у бойових діях на території інших держав.

Сім’ям загиблих воїнів в Афганістані буде надано одноразову грошову допомогу з міського бюджету.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку відкрилась виставка «Дорогами Афганістану», присвячена 25-ій річниці виведення радянських військ з Афганістану. Відвідувачам демонструють унікальні особисті речі, фото та нагороди воїнів-афганців, вихідців з Волині. Окремий розділ присвятили волинському письменнику, лауреату Шевченківської премії Василю Слапчуку, який був учасником Афганської війни. Один зі стендів присвячений діяльності підрозділу «Альфа», який у 1979 році брав участь у штурмі палацу президента Афганістану Аміна та Герою Радянського Союзу Віктору Карпухіну, уродженцю Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus