USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як з банку Януковича через банк Порошенка вивели майже 2 млрд. Розслідування

8 Листопада 2018 22:43
Як працівники банку ВБР, який належав Олександру Януковичу, вже при нинішній владі знімали з рахунків мільярди гривень готівкою, досліджували журналісти програми «Схеми».

Це сталося після зняття Печерським судом арештів з рахунків, пов'язаних з сином Януковича. Про йдеться у новому сюжеті «Схем», передає «Страна».

Журналісти вважають, що близько 30 фізичних осіб, які раніше працювали в ВБР на різних посадах середньої ланки, мали фіктивні договори, і вивели 2 млрд грн в 2016 -2017 роках. При цьому в суді заявлялося, що громадянин Яшар Ходжаєв давав в борг, у тому числі працівникам ВБР. Суд визнав таке пояснення логічним, власне тому з рахунків був знятий арешт.

Також в розслідуванні повідомлялося, що виведення мільярдів здійснювалося через Міжнародний інвестиційний банк, який належить Петру Порошенку. Журналісти вважають, що банк заробив 20 млн грн комісії.

Детальніше дивіться у сюжеті:


У жовтні 2015 року стало відомо, що слідчі МВС заарештували понад 2,6 млрд грн рахунках банку ВБР. Пізніше у 2016 році деяким вкладникам банку вдалося зняти арешт із рахунків, інформувала Економічна правда.

У січні 2017 року кошти були перераховані з Всеукраїнського банку розвитку в Міжнародний інвестиційний банк, основним акціонером якого є президент України Петро Порошенко. Пізніше банк Порошенка відхрестився від переказу грошей сина Януковича. У березні Печерський районний суд зняв арешт із 312,5 млн грн Януковича.

16 квітня 2018 року стало відомо, що суд у лютому зняв арешт з рахунків компаній, пов’язаних Януковичем-молодшим, відкритих в його банку ВБР.

Слідство розповідало, що на рахунки цих компаній ймовірні фігуранти злочину перерахували загалом майже 550 млн грн та понад $27 млн.

Довідка:

Всеукраїнський Банк Розвитку (ВБР) - колишній комерційний банк, створений 24 квітня 2009 року з головним офісом в Києві, був бізнесом сім’ї Януковича.

Засновники: Олександр Янукович і Валентина Арбузова, до останнього єдиним власником банку був старший син колишнього президента України Віктора Януковича - Олександр Янукович.

Правління очолювала Валентина Арбузова, мати колишнього глави НБУ Сергія Арбузова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Я Показати IP 9 Листопада 2018 07:00
це зрада чи перемога?????
ан Показати IP 9 Листопада 2018 09:32
всі все знають. тільки зробити нічого не можуть.... чи не хочуть
пенсіонери Показати IP 10 Листопада 2018 19:41
А як виживати вимираючим голодаючим пенсіонерам без субсидій з оСУЧЯсненими злодієм петром порошенком мізерними 1500гр. пенсіями без можливостеей оплачувати лікування і купувати ліки і нормально поноцінно прохарчуватися??? Це відбувається геноцид гада петра порошенка над пенсіонерами!!!
Навуходоносор Показати IP 10 Листопада 2018 21:16
Последний автор задался вопросом "как выжить вымирающим пенсионерам". А кто, собственно говоря, из нынешних и всех без исключения прошлых кормчих ставили перед собой такую задачу - помочь пенсионерам? Все они ставят задачу противоположную - как быстро и эффективно сократить это сословие граждан, построившее нынешним мародерам страну, которую они грабят, до нуля! Платная медицина, фальшивые лекарства, непосильная плата за услуги ЖКХ - вот лишь небольшой перечень инструментария уничтожения пенсионеров. Эти методы покруче газовых печей нацистов! Тихо и эффективно извести народ - к этому приложили руку все наши правители, ибо деньги они хранят ТАМ, а хозяева ТАМОШНИЕ программу сокращения населения разработали тщательно. Все время независимости для нашей так называемой политической элиты старые люди - это непосильная обуза для умирающего бюджета. И даже такой бюджет ими разворовывается! Не станет стариков - и проблемы по наполнению Пенсионного фонда не будет, она решится сама собой. Иногда хочется их спросить: "Вас родили люди? Или вы все жертвы страшной генетической мутации, возникающей от жадности и алчности?" Увы, вопрос зависнет в воздухе как пораженный вирусом комп...Вся надежда на Высший суд Творца, как утверждает Книга книг - он "не знает звона злата".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus