USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як замовити вивезення великогабаритного сміття мешканцям Луцької громади

6 Липня 2021 14:16
Мешканці Луцької міської територіальної громади можуть замовити послугу з вивезення великогабаритного сміття, зателефонувавши на гарячу лінію «Луцькспецкомунтрансу», до сільської ради чи у групу оперативного реагування 15-80.

Як інформував директор КП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк, щодня на полігон у Брищі комунальники вивозять до 400 тонн побутового сміття, один сміттєвоз обслуговує близько 200 контейнерів та робить три-чотири рейси на день.

Окрім побутових відходів, «Луцькспецкомунтранс» вивозить і великогабаритне сміття – за іншим тарифом і за окремими заявками мешканців. Працівники обслуговують і багатоквартирні будинки, і приватний сектор, зокрема прилеглих до Луцька сіл.

Аби замовити спецавтомобіль, потрібно зателефонувати на гарячу лінію комунального підприємства, у сільську раду чи у групу оперативного реагування 15-80.

Тариф на забір, вивезення та утилізацію сміття на полігоні становить близько 1800 гривень.

«Люди виносять великогабаритне ремонтне сміття, викидають його у євроконтейнери, які потім забирає наш сміттєвіз. Ламаються гідравліка, прес. Людям потрібно пояснити, що сміття треба виносити відповідно до норми, а щодо того, що йде вище норми, заключаємо договір на фізичну особу на окремий вивіз або з приватником, або з «Луцькспецкомунтрансом». Таке сміття за окрему плату забирається, згідно з об’ємом, або більшим автомобілем, або бортовим ГАЗоном», – каже керівник відділу експлуатації КП «Луцькспецкомунтранс» Юрій Подлевський.

Водії спецавтомобілів, своєю чергою, наголошують, що часто через стихійно припарковані машини у дворах не можуть доїхати до сміттєвих майданчиків.

А викинуті двері, вікна, гілляччя, будівельні відходи утворюють у прибудинкових територіях стихійні звалища.

«Відповідальність за це мають брати на себе голови ОСББ, голови жеків, які відповідають за обслуговування цих будинків. Також має включатися муніципальна варта, яка повинна ловити правопорушників, що створюють стихійні звалища, і притягувати їх до відповідальності», – підкреслює Юрій Подлевський.

За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів штраф становить від 340 до 1700 гривень. Таку суму заплатять ті, кого піймають інспектори муніципальної варти. Однак, за статистикою, найчастіше великогабаритне сміття та будівельні відходи люди підкидають до контейнерів уночі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 6 Липня 2021 15:28
Так і побігли люди віддавати по 1800грн
Лучанин Показати IP 6 Липня 2021 15:40
Це якщо мені треба викинути 2 мішки чогось там то я маю заплатити 1800 грн? Так тут сам Бог велів збирати сміття поки ціла машина на такі гроші не назбирається, от вам стихійні звалища і утворюються. Якби це коштувало гривень 50, то і проблем би не було. Щось не те в тому господарстві...
Лучанка Показати IP 6 Липня 2021 16:36
У нашому дворі теж виникають стихійні звалища з унітазів, віконних рам, диванів та зрізаного гілля, яке підкидає щоразу приватний сектор. У дворі три 5-ти поверхівки (приблизно на 60 квартир), купа магазинів на перших поверхах, 10 приватних будинків. Якщо кожному включити у платіжки за комунальні платежі по 10 грн на місяць за вивіз великогабаритного сміття, поставити спеціальний контейнер, то можна щомісяця весь цей мотлох вивозити. Цю проблему дійсно треба вирішувати, а не чекати, що хтось замовить машину для утилізації одного старого унітазу. Інша річ, коли люди роблять ремонт, тоді повинні самі замовляти машину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus