USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Як зберегти здоров'я очей та зменшити зорову напругу*

25 Серпня 2022 09:03
Піклуватися про здоров'я очей потрібно регулярно та комплексно. В сучасних реаліях на зорову систему водночас діє багато негативних чинників, як-то:

— стрес, нервове напруження;

— шкідливе випромінювання синього спектру від цифрових пристроїв: телефонів, комп'ютерів, планшетів;

— сонце та його небезпечне ультрафіолетове проміння;

— зорова перевтома через надмірне навантаження очей.

Унаслідок цього офтальмологічні захворювання та проблеми з зором різного ступеня складності сьогодні поширені як ніколи. Фахівці прогнозують, що з року в рік статистика проблем із зором лише погіршуватиметься. Тож навіть якщо у вас раніше не було нарікань на здоров'я своїх очей, потрібно робити все, аби їх не виникало в майбутньому.

Зібрали популярні та ефективні рекомендації від фахівців щодо турботи про зір та запобігання розвитку очних захворювань. Дотримуватися цих рекомендацій зовсім не важко, особливо враховуючи, що результат того вартий.

Обов'язкові візити в офтальмологічний кабінет

Є хибне переконання, що до офтальмолога потрібно йти лише коли щось турбує. Насправді проходити комплексну діагностику зору потрібно всім щонайменше раз на 1-2 роки, незалежно від того, чи є якісь виражені ознаки погіршення зору. Річ у тому, що є багато офтальмологічних захворювань, які на ранніх стадіях розвитку ніяк себе не проявляють і можуть бути виявлені лише під час обстеження, а незначне погіршення зору можна просто не відчувати в повсякденному житті.

Що раніше виявити проблему з очима, то більша ймовірність, що її вдасться успішно вилікувати. Якщо ж ніяких проблем немає, то офтальмолог надасть вам корисні рекомендації щодо профілактики захворювань органів зору.

Захист очей від синього світла та ультрафіолету

Джерелом шкідливого синього світла є цифрові пристрої: наші смартфони, комп’ютери та планшети, без яких важко уявити повсякденне життя. Якщо немає можливості зменшити час, проведений за екранами гаджетів, то для захисту очей варто використовувати комп'ютерні окуляри. Лінзи таких окулярів мають спеціальний фільтр, що блокує випромінювання синього спектру.

Щоб захистити очі від ультрафіолету, теж потрібні окуляри, сонцезахисні окуляри. Втім абиякі не підійдуть – потрібні окуляри з якісними UV-фільтрами (фільтрами для блокування ультрафіолету). Віддавайте перевагу оригінальним моделям від перевірених виробників. Такі можна придбати лише в сертифікованих магазинах оптики, як-от Linza.

Вдало підібрані засоби контактної корекції зору

Якщо ви користуєтеся засобами контактної корекції зору, то радимо вибирати м'які лінзи з високими показниками вологовмісту та киснепроникності. Такі лінзи пропускають до рогівки достатню кількість кисню та не пересушують очі. Таким чином, ви не відчуватимете зорового дискомфорту.

Лінзи Alcon вважаються одними з найпопулярніших і мають чудові показники і вологовмісту, і киснепроникності.

Регулярний відпочинок і гімнастика

Щоб зняти зорову напругу під час довгого робочого дня, варто робити коротенькі перерви кожні пів години. Трішки відволічіться, відпочиньте, а ще краще – зробіть гімнастику для очей. Вона потребує не більш як 5-10 хвилин, проте чудово розслабляє зорові м'язи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus