USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку затвердили програму охорони здоров’я на 2016-2017 роки

29 Лютого 2016 07:00
Комплексну міську програму «Здоров’я лучан» ухвалили під час сесії міськради.

Про це йшлося під час четвертої сесії Луцької міськради. Депутатам презентували проект Комплексної міської програми «Здоров'я лучан» на 2016-2018 роки. Як повідомила секретар міськради Юлія Вусенко, постійна комісія з питань бюджету просила затвердити програму терміном на 2016-2017 роки.

«Аналіз стану здоров’я населення міста Луцька та діяльності закладів охорони здоров’я свідчить про зростання смертності, скорочення середньої очікуваної тривалості життя, а також зростання поширеності захворювань.

Основними причинами смертності є хвороби системи кровообігу, злоякісні новоутворення, травми та отруєння. У структурі захворюваності переважають хронічні неінфекційні хвороби (серцево-судинні захворювання, злоякісні новоутворення, ендокринні розлади, алергічні прояви), які характеризуються негативною динамікою.

Незважаючи на зменшення впродовж останнього десятиліття кількості травм та отруєнь, рівень їх залишається високим. Важливою проблемою є зростання захворюваності на соціально небезпечні хвороби, зокрема туберкульоз, ВІЛ/СНІД, хвороби, що передаються статевим шляхом. Значно поширені наркологічні розлади. Високі рівні захворюваності обумовлюють збільшення кількості інвалідів.

Рівень санітарної культури населення залишається недостатнім, значна його частина має шкідливі для здоров’я звички.

Надзвичайно низьким є показник чисельності населення, яке регулярно займається фізичною культурою, у середньому 6-8 відсотків. Залишається вкрай бідною інфраструктура та індустрія здоров’я», - йдеться у пояснювальній записці до проекту програми.

Депутат Тарас Шляхтич повідомив, що в зв’язку з прийняттям програми «Цукровий діабет на 2016-2017 роки», потрібно врахувати це в комплексній програмі.

Депутат фракції «УКРОП» Борис Смаль зауважив, що просить внести реконструкцію амбулаторії на вулиці Корольова у пункт програми щодо розширення мережі амбулаторій в мікрорайонах.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук, цього року виділили 150 тисяч гривень на проведення ремонтних робіт у вказаній амбулаторії.


Депутати затвердили проект програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Джулія Показати IP 29 Лютого 2016 14:09
"Важливою проблемою є зростання захворюваності на соціально небезпечні хвороби, зокрема ВІЛ/СНІД, хвороби, що передаються статевим шляхом." А хтось ціни на контрацептиви бачив??
лікар Показати IP 29 Лютого 2016 15:59
а чи будуть кошти чи це просто декларація!
Сестра Показати IP 29 Лютого 2016 17:01
Чим більше голоти подохне- тим панам краще!
я Показати IP 7 Березня 2016 17:42
М А Якимчук одна доброта !! Лучанки вас люблять !!!!!! Успіхів !!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus