USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як живеться тваринам у луцькій «Ласці»

29 Вересня 2018 13:47
Недобудовані приміщення, відсутність документації, аварійні умови утримання та неможливість елементарного дезінфікування вольєрів. Ці та інші проблеми комунального підприємства «Ласка» 28 вересня обговорили депутати Луцької міської ради під час візиту до притулку.

«Ми прийшли на руїни, все у занедбаному і аварійному стані. Вольєри в жахливому стані і їх неможливо дезінфікувати. Процес годування тварин теж потребує покращення, тому що те обладнання і ті пічки, які є на разі – практично в непридатному стані. Приготувати тваринам їжу нормально і в чистоті – практично неможливо», - розповідає директор комунального підприємства «Ласка» Наталія Рудь. Жінка зазначила, що очолює підприємство два місяці і наразі, крім поточних завдань, налагоджує весь документообіг, оскільки персонал, який тут працював раніше, звільнився, не передавши відповідні документи.
Загалом на території КП «Ласка» на утриманні перебуває 230 собак та кілька десятків кішок.

«Тварин дуже багато і годувати їх інколи проблемно. Собак працівники годують порційно, щоб вони не гризлися між собою», - зауважила Рудь. Жінка розповідає, що загалом на «Ласці» нині разом з адмінперсоналом працює 17 працівників. Люди працюють з 9.00 до 18.00, а також проводять нічні чергування. Середня заробітна плата працівника – чотири тисячі гривень. «Робота нелегка. Ми зараз працюємо над тим, щоб покращити умови праці для людей, щоб до нас йшли працювати і щоб ми гідно виглядали як підприємство», - додає жінка.
Депутати міськради наголосили на важливості створення конкретного покрокового плану, для того аби рятувати і давати шанс тваринам, які цього потребують.
Попри те, що ремонту потребує приміщення, де планують розмістити короткошерстних тварин зимою, на території комунального підприємства є майже добудована будівля, яка мала виконувати роль моргу. Наразі тут розмістився адмінперсонал, а у вольєрах, де мали перебувати тварини, поки що лежить будівельне приладдя та інші речі.
Як стало відомо під час огляду, незважаючи на відносно короткий час використання приміщення, тут вже з’явились проблеми із накриттям. «Тут немає ні каналізації, ні труби, ні септика, тече дах», - зазначила Наталія Рудь.

Разом з тим, жінка повідомила, що на це недобудоване приміщення поки що не вдалося знайти проектну документацію.

Депутат Луцькради Борис Смаль наголосив на тому, що це приміщення потрібно обов’язково довести до ладу. «Це потрібно доробити, бо залишилося зробити зовсім мало – вирити каналізаційну яму і відремонтувати дах. Робіть в жовтні, щоб була можливість привозити сюди малих тварин, тут їм точно тепліше буде ніж в ангарах, не говорячи вже про вулицю. Потрібно просто захотіти», - зауважив депутат. Також депутат повідомив, що за досвідом львівського притулку у вольєрах можна розмістити двоповерхові клітки.
«Сюди можна було б перенести найменших цуценят, які не можуть вижити. Ви ж самі говорите, що вони найбільше заражаються і гинуть», - звернулась до очільниці «Ласки» депутатка Юлія Дацюк.

Також одним із проблемних моментів, як зауважує Наталія Рудь, є відсутність металевих кліток для тварин, які можна було б дезінфікувати регулярно, орієнтовна вартість однієї – 4 тисячі гривень. Депутати закликали очільницю «Ласки» підрахувати скільки потрібно кліток і скільки на це потрібно коштів.
Через те, що зайняті інші бокси, а на вигулі перебуває більш як 50 собак, стерилізованих і слабкіших тварин розміщують у відділенні карантину.

На території підприємства розташовані ангари, де розмістили ящики з цуценятами, холодильники, автомобілі та солому.
Їжу для тварин готують на своєрідній «кухні», яка теж, за словами Рудь, перебуває в аварійному стані. Годують тварин в основному кашею та сосисками.
«Жахливі враження від побаченого. Приміщення в дуже поганому стані, умов для отримання немає, при тому, що територія дозволяє розвиватись. Про керівника важко щось казати, оскільки вона працює лише два місяці», - підсумувала побачене Юлія Дацюк.
Депутати зауважили, що найперше потрібно доробити вже розпочаті роботи, зокрема завершити ремонт приміщення моргу. Також вони звернулися до директорки підприємства, аби вона підготували відповідні документи щодо залучення додаткових коштів – що конкретно потрібно і скільки це коштуватиме. Саме у такий спосіб, зазначають депутати, можна буде втілити в життя ті зміни, які хоч трохи поліпшать становище КП «Ласка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 29 Вересня 2018 19:43
А куди 6 років дивилася влада?Як контролювала виділені на утримання тварин кошти?
маня Показати IP 30 Вересня 2018 22:54
хвалили колишню очільницю. А по вулицях центру міста бігали зграї безпритульних собак. а ще займалися Бімом, який практично був ручним. глобальні проблеми не вирішувались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus