USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через відсутність належних умов у луцькій «Ласці» помирають цуценята

28 Вересня 2018 16:50
З настанням холодної пори бездомні цуценята, яким не пощастило народитися в сім’ї люблячих господарів, приречені на смерть. У комунальному підприємстві «Ласка», яке опікується безпритульними тваринами, повідомили, що вони елементарно не можуть надати допомогу чотирилапим, оскільки немає належних умов.

Про це стало відомо 28 вересня під час візиту депутатів Луцької міської ради до КП «Ласка» у рамках проведення Дня депутата.

«Ми не беремо тих цуценят, які приносять. Ми беремо дорослих собак, за якими не можуть доглядати, або тих, які агресивні і перебувають на вулиці», - розповіла директорка КП «Ласка» Наталія Рудь. «Вони просто до нас потрапляють і вмирають, незважаючи на лікування. У нас немає опалення в жодному приміщенні», - додала директорка.

Депутати міськради поцікавилася, яким чином планують вирішити проблему безпритульних тварин і як зробити так, щоб «Ласка» давала прихисток і маленьким собаченятам та кошенятам.

«У будь-якому разі основна діяльність підприємства – відлов безпритульних тварин. Дорослі собаки в нас сидять окремо, а цуцики перебувають в ящиках, які схожі на кролячі клітки. Їх неможливо навіть продезінфікувати. Це не те примішення і не ті умови, в яких повинні утримуватися тварини. У нас декілька тижнів назад було 40 цуценят, більшість з яких померла», - наголосила Наталія Рудь.
Одним із пунктів вирішення проблеми директорка підприємства вважає початок реконструкції цегляного приміщення, в якому можна буде розмістити короткошерстних тварин у холодний період. Рудь зазначила, що на ремонт даху потрібно орієнтовно 38 тисяч гривень.
Депутати наголосили на потребі спільного вирішення проблем КП «Ласка», однак попросили Наталію Рудь активно звертатися до міськради з конретними пропозиціями, бо потребу «Ласки» у вищезазначених коштах могли вирішити вже під час останньої сесії міськради, однак відповідного звернення не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пісиміст Показати IP 28 Вересня 2018 17:14
Пенсіонери вішаються через зубожіння,люди недоїдають...а вам пси в голові???гуманісти мля...
123 Показати IP 28 Вересня 2018 18:22
Вам Дана була не така, коли керувала, зараз задоволені? Та по* на тих пенсіонерів. Хай їх діти утримують. Я своїм допомагаю.
))) Показати IP 28 Вересня 2018 19:20
Даною пічку розтоплюйте....вона загнала це підприємство
Людина Показати IP 28 Вересня 2018 19:40
При чем тут пенсионеры? Животное , тем более, маленькое - беззащитное!!! Оно ни на пенсию не может претендовать, ни на соцпомощь, ни пойти на прием к депутату, или на забастовку!!!!!
Пісиміст до Людина Показати IP 28 Вересня 2018 23:18
А 50,чи 100,чи500 років тому як пси жили!???хто ними опікувався?хтось їм притулки робив???щенки важніші за людей?
Гена Показати IP 29 Вересня 2018 00:04
Та ви якісь тупоголові, безтолкові валянки. Це моя особиста думка про коментаторів. Як можна рівняти людей і тварин? Та ви самі гірше за тих тварин. Людина сам(а) собі хазяїн. Ти можеш піти і заробити собі гроші на їду, шмоткі, бухло, цигарки, розум і тд. Ну якщо ти туповате створіння не можеш зрозуміти що ти є відповідальним ще й за безпомічну тварину, то вибачте, ти г*вно. Виросте худобою і так само дітей вчить. Букв не вистачає.
Олександр Показати IP 29 Вересня 2018 17:14
Люди не вбивайте собак ! Нема чим лікувати ?Нема чим кормити ?Випустіть їх на волю, вони виживуть,і самі собі дадуть раду..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus